SEČA DIREKTORA: Druga faza rekonstrukcije Vlade Srbije
Foto: Tanjug

Najavljene nove smene

SEČA DIREKTORA: Druga faza rekonstrukcije Vlade Srbije

Politika -
Potpredsednica SNS i ministarka energetike Zorana Mihajlović potvrdila je za da će drugog nivoa rekonstrukcije biti "sasvim sigurno“, kao i da ona lično radi na tome

BEOGRAD - Nakon smene ministara, do kraja meseca bi trebalo očekivati i drugi nivo rekonstrukcije izvršne vlasti u Srbiji, odnosno analizu rada funkcionera na svim ostalim nivoima.

Sednica Glavnog odbora SNS na kojoj će se razmatrati rad lokalnih funkcionera, direktora javnih preduzeća, državnih sekretara i pomoćnika ministara još nije zakazana, ali se očekuje da će biti održana do kraja septembra, rečeno je u toj stranci.

Potpredsednica SNS i ministarka energetike Zorana Mihajlović potvrdila je za da će drugog nivoa rekonstrukcije biti "sasvim sigurno“, kao i da ona lično radi na tome. Mihajlovićeva dodaje da su od javnih preduzeća u resoru koji vodi konkursi sprovedeni u Elektroprivredi Srbije, na koji se javilo 77 kandidata, i JP Resavica, gde ima deset kandidata. Među njima, kako kaže, ima i članova političkih partija, ali podseća da po Zakonu o javnim preduzećima članstvo u stranci ne isključuje nekoga iz nadmetanja.

"Ubeđena sam da svaki naredni koalicioni sporazum mora isključiti bilo kakve nagodbe oko mogućnosti partija da postavljaju direktore javnih preduzeća. Upravljanje mora biti direktno vezano za sposobnosti i izbor najboljih menadžera“, naglašava Mihajlovićeva.

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović navodi da će sigurno biti druge faze rekonstrukcije, koja podrazumeva smenu direktora preduzeća i drugih funkcionera, ali da nema preciznije informacije o tome kada će to biti.

"Važno je da je započet proces preispitivanja učinka svih nivoa vlasti. To je u interesu građana, ali i vladajuće koalicije. Godinu dana na funkciji je više nego dovoljno da se ocenjuje ko je dobar, a ko nije uspeo da ostvari zacrtane ciljeve“, objašnjava Vukomanovićeva.

Još kada je objavio imena ministara koji će biti smenjeni, na sednici GO SNS 26. jula, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro biti poznata imena i drugih funkcionera koji nisu dobro radili.

"Za sedam dana čućete koji direktori i ostali funkcioneri iz SNS nisu dobro radili“, rekao je tada Vučić.

Međutim, ta imena još nisu saopštena javnosti. Pre nekoliko dana Vučić je napomenuo da će druga faza kadrovske rekonstrukcije biti jednako temeljna kao i rekonstrukcija Dačićevog kabineta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track