VULIN: Zahtevamo ime i prezime napadača na Euleks carinika!
Foto: Tanjug

Sastanak diplomata

VULIN: Zahtevamo ime i prezime napadača na Euleks carinika!

Politika -
Nema kolektivne odgovornosti, mi hoćemo ime i prezime počinioca. Onaj ko je to učinio najveći je neprijatelj Srbije, Srba i celog čovečanstva, rekao je Vulin i ukazao da će vlasti u Beogradu sve informacije do kojih dođe ponuditi nadležnima i međunarodnoj zajednici

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je danas da još nema saznanja o ubistvu pripadnika Euleksa i ponovio da vlada i srpski narod najoštrije osuđuju napad.

Vulin je pred sastanak sa predstavnicima nesvrstanih zemalja u Vladi Srbije poručio da Srbija ne prihvata kolektivnu odgovornost.

"Nema kolektivne odgovornosti, mi hoćemo ime i prezime počinioca. Onaj ko je to učinio najveći je neprijatelj Srbije, Srba i celog čovečanstva", rekao je Vulin i ukazao da će vlasti u Beogradu sve informacije do kojih dođe ponuditi nadležnima i međunarodnoj zajednici.

"Osuda je bila brza i jednodušna u gađenju prema tom činu", dodao ne Vulin. Pozvao je Srbe da budu uz svoju vladu i da ne odgovaraju na provokacije, jer kako je istakao, nasilje ne može da bude rešenje. U Zubinom potoku u četvrtak je iz zasede ubijen carinik Euleksa, a dvojica ih je tom prilikom ranjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track