INFORMATOR - RANI RADOVI: 10 razloga zašto je Vučićević najbolji režimski novinar!

Razvojni put vlasnika „Službenog glasnika“

INFORMATOR - RANI RADOVI: 10 razloga zašto je Vučićević najbolji režimski novinar!

Politika -
Da l‘ će udarati ili zvečati, zavisi od slobodne procene - da l‘ mu je potreban još jedan stan, povišeno vozilo, skupoceni „roleks“..

BEOGRAD - Dragan J. Vučićević, vlasnik i urednik „službenog glasnika“ - Informera, poznata je udarna pesnica svih režima, a često preuzima i ulogu zvečke. Da l‘ će udarati ili zvečati, zavisi od slobodne procene - da l‘ mu je potreban još jedan stan, povišeno vozilo, skupoceni „roleks“...

1. Zato što uvek najbolje igra kako vlast svira! Njemu uopšte nije bitno ko je dirigent, jer on savršeno uvija kukovima uz svaku palicu.

2. Zato što je po nalogu novog gazde mesecima brutalno kasapio Demokratsku stranku, a upravo je u vreme vladavine Borisa Tadića i Dragana Đilasa od ivanjičkog gologuzana postao prestonički milioner!

3. Zato što cenzor Dragan Silni ponovo želi da ugasi Kurir, baš kao 2005. sa Draganom Đilasom i 2009. sa istim tim Đilasom, pojačani Damirom Dragićem i novim članom „Pres drim-tima“ Miroslavom Miškovićem.

4. Zato što se manijakalno ludački plaši da će završiti u zatvoru ako mu poreska policija jednog dana postavi jednostavno pitanje: „S kojim parama je od novinarčića postao veliki gazda Informera, tj. ‚službenog glasnika‘“.

5. Zato što u „službenom glasniku“, u kojem glumi gazdu, ljude hapsi brže od policije, isleđuje brutalnije od istražnog sudije i šalje na robiju brže od suda.

6. Zato što mora da služi svakoj vlasti, jer je spisak njegovih sumnjivo stečenih nekretnina, povišenih vozila, fantomskih firmi, tajkunskih „pozajmica“ i skupocenih satova duži nego broj golišavih slika Soraje i Stanije zajedno.

7. Zato što je ortački s Miškovićem i Đilasom očerupao dnevne novine Pres i ostavio ih u dugu od devet miliona evra, pa sad boga moli da ta tema nikad ne dođe pod lupu istražnih organa.

8. Zato što je poput pitbula uvek spreman da u „službenom glasniku“ besomučno ujeda svakog ko se usudi da misli drugačije od vlasti. Nema te „Teške reči“ koju neće ispaliti na advokate, lekare, ambasadore, profesore, radnike ili bilo koga ko zatraži svoja ustavom zagarantovana prava ili izrazi stav drugačiji od režimskog.

9. Zato što je jedino on dovoljno prost i neinteligentan da beskrupulozno vređa ambasadore nazivajući ih svakakvim imenima i da bez stida govori o premijerovim genitalijama.

10. Zato što ga svaka vlast maksimalno koristi i dodeljuje mu najprljavije zadatke, svesna činjenice da će ih, u nekom drugom rasporedu snaga, preko noći izdati i čvrsto prigrliti sledećeg gazdu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track