RADIO NAJPRLJAVIJE POSLOVE ZA ŠEFOVE: Vučićević po nalogu tajkuna napadao i Vericu Barać!

Plaćenik

RADIO NAJPRLJAVIJE POSLOVE ZA ŠEFOVE: Vučićević po nalogu tajkuna napadao i Vericu Barać!

Politika -
Bez stida: Urednik „službenog glasnika“ Informer svojevremeno u dnevnom listu Pres satanizovao predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije

BEOGRAD - Dragan J. Vučićević satanizovao je u svom listu Pres svakog ko se usudio da raskrinka finansijske malverzacije njegovih gazda, Miroslava Miškovića i Dragana Đilasa. Meta njihovog napada bila je i Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, koja je u izveštaju o medijima među prvima ukazala na tajkunsko-politički udeo u vlasništvu lista Pres.- Polovinu udela dnevnih novina Pres poseduje preduzeće registrovano na Kipru, „Amber pres limitid“ iz Limasola. Nepoznato je ko stoji iza te firme, pa se o vlasniku „Ambera“ i danas samo spekuliše. S obzirom na prirodu tekstova u ovom listu, u javnosti se često pominjalo da iza te kiparske firme zapravo stoji Miroslav Mišković, a jedno vreme i njegova doskorašnja saradnica Milka Forcan. Naručeni tekstKontrola nad ovim novinama pripisivana je čak i Draganu Đilasu, gradonačelniku Beograda, potpredsedniku Demokratske stranke (DS) i vlasniku moćnih marketinških kompanija „Multikom grupe“ i „Dajrekt medije“ - stoji u izveštaju o pritiscima i medijima koji je 2011. godine javnosti predstavila Verica Barać.Objavljivanje ovog izveštaja Mišković i drugi tajkuni, čije je interese štitio sadašnji urednik „službenog glasnika“ Informer, na razne načine pokušavali su da spreče. Godinu dana ranije, dok je Baraćeva još uvek radila na njemu, Pres je optužio predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije što pored penzije prima i platu u Savetu.Verica Barać je za tekst „Ne interesuje me ta tema“, objavljen u Vučićevićevom listu, tvrdila da je naručen.- Uverena sam da je to naručen tekst, koji se poklapa s podnošenjem krivične prijave u vezi s „Lukom Beograd“. Ako je neko to čitao, video je da nije tačno da sam rekla da me ta tema ne interesuje, već da nisam pratila šta su oni pisali. Tu je napisana potpuna neistina. Ja ne primam platu, niti bilo ko od članova Saveta, već naknadu za ono što radimo, i smatram da je to potpuno zakonito i moralno - rekla je Baraćeva.Neka priča, neće dugoMeđutim, Vučićevića, koji je branio interese tajkuna i beskrupuloznu pljačku građana Srbije, istina nije zanimala. Pritiscima koje je Baraćeva trpela bio je svedok i Danilo Šuković, bivši član Saveta za borbu protiv korupcije i Veričin bliski prijatelj.- Verica je stalno dobijala pretnje od tajkuna. Dok je bila bolesna, pokušavali su i tužbama da je iscrpe. Samo Mišković ju je tužio nekoliko puta, bolesna je išla na sud... Mediji su je, po nalogu tajkuna i političara, povlačili po blatu samo zato što je zadirala u osinjak i raskrinkavala njihove interese i načine na koje pljačkaju državu. Neposredno pre nego što je umrla, govorili su „Neka priča, neće još dugo“ - ispričao je Šuković.Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, umrla je 2012. godine posle duge i teške bolesti.

Toma Fila
Toma Fila

Raskrinkavanje lažova Kurir opet dokazao Vučkovu prevaru I FILA DEMANTOVAO INFORMERAdvokat Toma Fila oštro je demantovao Informer, koji se bavi isključivo lažima i manipulacijama.- Nisam rekao da je hitno potrebno ispitati sve nevraćene kredite Kurira, kao i da je specijalni tužilac Miljko Radisavljević tu istragu sprečavao do sada. Pričao sam načelno o tome da u državi mora da postoji sistem koji će regulisati poslovanje medija, kako bi se tačno znalo ko su vlasnici, da li imaju dugovanja i kolika su. To se ne odnosi samo na Kurir, to što sam rekao važi za sve. Ja sam advokat i nikoga ne optužujem unapred. Kao što je Kurir dokumentacijom pokazao da nema dugovanja, tako bi i svi drugi to trebalo da urade - zaključuje Fila.Podsetimo, Dragan J. Vučićević, koji se predstavlja kao moralna gromada srpskog novinarstva, u jučerašnjem broju „službenog glasnika“ Informer brutalno je slagao i izmislio reči Tome File.- Miljka je postavio DS i zato dosad nije pokretao tu priču o RBV i Kuriru - navodno je rekao Fila. Ovaj advokat je to demantovao.Ovo je samo jedna od dokazanih laži beskrupuloznog Vučićevića koju je Kurir raskrinkao u prethodnom periodu.

http://www.youtube.com/watch?v=LGPi0Mbjh9w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track