SVE ZA REJTING: Lončar juri kamere gde god stigne!
Foto: PS

Ministar zdravlja ne propušta priliku da se slika

SVE ZA REJTING: Lončar juri kamere gde god stigne!

Politika -
U Vladi Srbije mu se svi smeju jer je poznato da vreba fotografske bliceve i da se pojavljuje na najneobičnijim mestima

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar od trenutka kad je stupio na ovu dužnost nema gde nije stigao da se slika. Prvi čovek zdravlja kao da juri kamere, iako bi po logici stvari trebalo da se bavi isključivo resornim pitanjima. On je tako spasavao poplavljene, prenosio decu, čuvao srpsku granicu, obilazio migrante u „audiju“... I uspelo mu je - to su, naravno, kamere i zabeležile.

Najdrastičniji i najtragičniji primer Lončarove beskrupuloznosti zarad fotografisanja je helikopterska tragedija u kojoj je stradalo sedmoro ljudi. Podsetimo, kako se navodi u izjavi brigadnog generala Predraga Bandića, Lončar je od njega lično telefonom tražio dozvolu da prisustvuje sletanju. I to nije sve. Ministar zdravlja se tu nije smirio, već je nastavio da prisustvuje događajima na kojima mu nije mesto. Tako se ministar odbrane Bratislav Gašić frapirao kad je video da Lončar dolazi na Horgoš da poseti migrante.- Još se dovezao u „audiju“. Izašao je, dao nekakvu izjavu i slikao se, a onda se pokupio i otišao. U Vladi mu se smeju zbog takvog ponašanja, jer su primetili da koristi svaku priliku da se slika - prenosi naš izvor.

Ni zatvaranje granice s Hrvatskom nije moglo da prođe bez Lončara. Njemu nije promakao ni odlazak bolesnog Novaka Kokorovića u Nemačku na lečenje u avgustu prošle godine, kad je ovog četvorogodišnjeg dečaka pred foto-reporterima i njegovim roditeljima uzeo u naručje i lično preneo od kola Hitne pomoći do aviona.A sve je počelo od poplava u Obrenovcu prošle godine, kad su i nastale prve Lončarove „akcione“ fotografije.

Analitičar Dušan Janjić kaže da naši političari vole da se slikaju, a naročito ovi najnoviji.- Novi talas političara posebno voli da se slika i oni u suštini nisu profesionalni političari. Profesionalni političar će se u odgovarajućim prilikama, pred izbore, kad nešto promoviše, truditi da bude što više u javnosti, ali to je onda i probrano i organizovano. Kod nas jeste višepartijski sistem, ali, nažalost, mnogo je amatera u politici - rekao je Janjić.Komentar Zlatibora Lončara nismo dobili do zaključenja ovog broja.

Pajtić o helikopterskoj nesrećiGAŠIĆ KRUNSKI SVEDOKLider DS Bojan Pajtić kaže da nadležni moraju hitno da utvrde detalje o učešću Lončara u spasavanju bebe iz Novog Pazara.- Sedam ljudi je izgubilo živote zbog bahatosti vlasti. Neko zbog toga mora krivično odgovarati. Ako Gašić tvrdi da je ministar Lončar odgovoran za smrt ljudi, gospodin Gašić bi mogao u krivičnom procesu biti krunski svedok - smatra Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track