Vučićević: Ako Nikolić pobedi, Srbija će biti kao Severna Koreja!

Ovako je govorio glavni režimski novinar

Vučićević: Ako Nikolić pobedi, Srbija će biti kao Severna Koreja!

Politika -
Da je pameti i sreće, ovi predsednički izbori bili bi samo još jedna odlična prilika da demokratska, normalna, evropska Srbija onako rutinski pobedi radikalsku, musavu, šešeljističko-slobističku Srbiju, napisao je Vučićević ne tako davne 2004. godine

Glavni režimski novinar, i pre 10 godina, pogađate, bio je Dragan J. Vučićević. Udarna pesnica tadašnje vlasti "strahovala" je od moguće pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima 2004. godine.Verovatno je strahovao i Nikolić. Naravno, bez razloga. To se pokazalo deceniju kasnije. Sada Nikolić ima glavnog režimskog novinara. Njegovo ime je, opet pogađate, Dragan J. Vučićević.

Evo kako je Vučićević tada pisao o današnjem predsedniku Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću. Radeći za tadašnji režim, nije birao reči."Dvotrećinska, normalna Srbija ostavljena je danas na milost i nemilost radikalima. Strašno, ali istinito - Srbiji prete decenije novih patnji i izolacije! Srbiji preti novi sukob sa celim svetom, Srbiji se smeši sudbina Severne Koreje. Odsudni je ovo čas", napisao je Vučićević u svojoj kolumni u aprilu 2004.

I dok je tada upoređivao Nikolića sa severnokorejskim liderom, danas napada svakoga ko se imalo usudi da kritikuje predsednika Srbije. Podsećanja radi, danas je predsednik Srbije taj isti Tomislav Nikolić kojim je Vučićević u aprilu 2004. plašio građane Srbije."Ako Tomislav Nikolić pobedi na izborima i postane predsednik Srbije, za to će najzaslužniji biti lideri iz onog takozvanog demokratskog bloka. Ništa Šešelj, ništa Vučić, ništa Pop-Lazićka! Niko tako dobro i niko tako dosledno ovih dana ne radi u prilog predizborne kampanje radikala kao Koštunica, Tadić, Labus, Ilić i Drašković!", pisao je Vučićević u pokušaju da alarmira tadašnju vlast.U to vreme Toma Nikolić je za Vučićevića bio deo "musave šešeljističko-slobističke Srbije"."Da je pameti i sreće, ovi predsednički izbori bili bi samo još jedna odlična prilika da demokratska, normalna, evropska Srbija onako rutinski pobedi radikalsku, musavu, šešeljističko-slobističku Srbiju", napisao je Vučićević ne tako davne 2004.Ipak, Vučićević u dogledno vreme, ili bolje reći na vreme, pravi zaokret od 180 stepeni, pa tako nekada bivšeg predsednika Tadića naziva budaletinom, a Nikolića "lakmus-papirom srpske političke normalnosti", i "velikom šansom koju Srbija nikako ne bi smela da propusti"."Hvala bogu da ova budaletina Boris Tadić nije više predsednik...", napisao je Vučićević na Tviteru u novembru 2012.

U tom zaokretu, a da mu se politički i ideološki nije zavrtelo u glavi, glavni režimski novinar Dragan J. Vučićević okrenuo se Nikoliću.

"Jer, upravo bi Tomislav Nikolić lako mogao da bude taj koji će za pet-šest godina uvesti Srbiju u EU. Najtalentovaniji srpski političar, čovek koji sa diplomom srednje građevinske realpolitiku razume bolje od većine akademika, Nikolić može i bolje i brže od bilo koga drugog da pomiri dve Srbije", pisao je u svojoj kolumni u septembru 2008. godine. Podsećanja radi, to je isti onaj Tomislav Nikolić čija je moguća pobeda na izborima 2004. uterala panični strah Vučićeviću.

"...Da srpski lideri nisu najobičniji sujetni praznoglavci, ne bi se Srbi danas našli u ovako šizofrenoj situaciji. Ne bismo danas, aprila 2004, tri i po godine posle svrgavanja tiranina, strahovali od povratka radikala na vlast", napisao je tada preplašeni Vučićević.

I ko posle svega ovoga može da veruje glavnom režimskom novinaru Draganu J. Vučićeviću?!

Uskoro nastavak...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track