PRVI SNIMCI, ROSU OTVORILE VATRU NA SRBINA, RANJEN NA PUTU OD LEPOSAVIĆA KA ZVEČANU: Operisan je i nalazi se u šok-sobi
Foto: Youtube Printscreen/Kosovo online

ZASTRAŠIVANJE I TEROR SE NASTAVLJAJU

PRVI SNIMCI, ROSU OTVORILE VATRU NA SRBINA, RANJEN NA PUTU OD LEPOSAVIĆA KA ZVEČANU: Operisan je i nalazi se u šok-sobi

SRBI NA KIM -

Nešto posle 22 sata na odeljenje primljen je pacijent sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša. Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan

ZVEČAN - Srbin M.J. iz Zvečana ranjen je kasno sinoć iz vatrenog oružja nedaleko od tog mesta u blizini Bistričkog mosta.

Kako nezvanično saznaje reporter Kosovo onlajn, na njega su, dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu, pucali pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije - Rosu.

Prema rečima doktora Nikole Radojičića, dežurnog hirurga KBC "Kosovska Mitrovica", M.J. je operisan i nalazi se u šok-sobi.

1 / 11 Foto: Youtube Printscreen/Kosovo online

"Nešto posle 22 sata na naše odeljenje primljen je pacijent sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša. Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan.

M.J., Zvečan, ranjen, Srbin, pucnjava, Kosovo, pucano na Srbina, ROSU
foto: Youtube Printscreen/Kosovo online

Zaustavljeno je krvarenje i on je sada trenutno van životne opasnosti i smešten je u jedinici intenzivne nege na dalje praćenje", rekao je Radojičić za Kosovo onlajn.

Kako kažu u Domu zdravlja Zvečan, gde je M.J. primljen i odakle je sanitetom prevezen u bolnicu u Severnoj Mitrovici, ranjeni je rekao da su na njega pucali pripadnici Rosu jedinice u blizini Bistričkog mosta dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu.

Kosovska policija: Obavešteni smo da je jedna osoba ranjena, naši službenici nemaju ništa sa tim

Kosovska policija saopštila je da je sinoć pre ponoći dobila informaciju da je na Bistričkom mostu jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja u grudi i istakla da pripadnici policije nisu učestvovali u toj pucnjavi.

Kako se navodi u saopštenju tzv. kosovske policije objavljenom na Fejsbuku, relevantne policijske jedinice su preduzele hitne akcije u vezi sa istragom i proverom dobijenih informacija, uključujući i slanje policijske jedinice u KBC Severna Mitrovica.

“Odatle smo dobili informaciju da je na lečenju osoba za koju se sumnja da je ranjena vatrenim oružjem u grudi, ali za sada nisu poznate okolnosti i uzroci njegove povrede. Policija Kosova sprovodi intenzivne istrage, sa ciljem da se ovaj slučaj što pre rasvetli”, dodaju iz policije.

Kako dodaju, pripadnici policije nisu učestvovali u slučaju.

“Kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmene ili pucanja vatrenog oružja protiv bilo koje određene grupe ili osobe. Otuda povodom pisanja, odnosno pitanja koja su kosovskoj policiji upućivali pojedini srpski mediji, da li je kosovska policija umešana u pucnjavu i ranjavanje osobe na mostu Bistrica u opštini Leposavić, obaveštavamo vas i istovremeno ponavljamo da kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmene ili pucanja iz vatrenog oružja, na bilo kojoj lokaciji na severu Kosova”, navode iz policije.

Ističu da je prema rečima lekara, život povređenog van životne opasnosti. Policija poziva medije da kontaktiraju policiju za zvanične informacije.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja