KO PODRŽAVA NAORUŽAVANJE ALBANACA NA KIM? Veselin Šljivančanin poziva na zaštitu Srba: Njihov uticaj je jasan celoj planeti
Veselin Šljivančanin, Foto: Kurir Televizija

kurir televizija

KO PODRŽAVA NAORUŽAVANJE ALBANACA NA KIM? Veselin Šljivančanin poziva na zaštitu Srba: Njihov uticaj je jasan celoj planeti

SRBI NA KIM -

Veselin Šljivančanin, pukovnik JNA u penziji, gostovao je u emisiji "Puls Srbije" i dao mišljenje u razgovoru sa voditeljima Milicom Marković i Milošem Anđelkovićem o nedavnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Reakcija Miloša Vučevića

"U Prištini se u poslednje vreme ozbiljno naoružavaju, ukazao je potpredsednik vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, pošto su turski dronovi „bajraktari“ dopremljeni na Kosovo. Kako je ocenio, to ne čini NATO kao Alijansa, već pojedine članice NATO, koje obučavaju, školuju i usavršavaju njihov kadar, a sada i isporučuju oružje i vojnu opremu, kršeći time Rezoluciju SB UN 1244 i Vojno tehnički sporazum iz Kumanova.

NATO naoružava KiM
foto: Kurir tv

Istovremeno, Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije je povodom obeležavanja 25. godišnjice masovnog kidnapovanja i ubistva Srba u Orahovcu koje je počinila OVK, istakla da je praksa nekažnjivosti zločina nad Srbima, koju su svojim nečinjenjem ustanovile međunarodne misije na Kosovu i Metohiji - UNMIK, Kfor i Euleks, doprinela da samoproglašene albanske vlasti u Prištini izgrađuju društvo koje ovih dana javno baštini kontinuitet tzv. Kosovske policijske službe sa tzv. Oslobodilačkom vojskom Kosova."

Šljivančanin podseća na uticaj Amerike na prostorima Kosmeta.

Rekao je da je SAD super sila i diktator međunarodnih odnosa kao i da NATO alijansa vodi ratove širom planete.

Veselin Šljivančanin
foto: Kurir TV

- U poslednje vreme naš narod na KiM je stalno pod pritiscima, ranjavanjima dece, ubistvima, nasilnim održavanjima izbora... Amerika je glavna u svemu tome. Tog moćnika koga zovu Kurti, da li on to sam izmišlja, ili se toliko osamostalio da može da radi šta hoće? A ne može da se osamostali ako nema nekog ko ga podržava - upitao je Šljivančanin.

Istakao je da ništa nije tajno i da je Amerika odgovorna za situaciju na KiM, pa dao lični uvid u uticaj Turske na KIM.

- Srbija ničije neće oduzimati, a njoj otimaju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čini sve da održi mir, ali mi nećemo stajati skrštenih ruku. Oni su svesni toga. Sada podstrekuju mržnju prema srpskom življu da bi Srbi napustili vekovno stanište - smatra Šljivančanin.

NATO naoružava KiM
foto: Kurir tv

Odavno, kako je rekao Šljivančanin, mimo Rezolucije 1244, Turske vojne akademije, obučavaju svoje snage i šalju ih na Kosovo i Metohiju.

- Oni smatraju da imaju pravo da dominiraju na ovom prostoru još iz doba Otomanskog carstva... Države koje podržavaju naporužavanje "Kosova" u vidu sredstava i oružja, su Nemačka, Engleska i ona koja ima najviše interesa je Turska - kazao je.

06:16

VESELIN ŠLJIVANČANIN

Predložio je da Srbija prati situaciju da bi blagovremeno zaštitila svoj narod, one najhrabrije Srbe koji su ostali na svojim vekovnim ognjištima.

- Da su oni pravi i da poštuju Rezoluciju 1244 to bi moglo lako da se reši. Rade sve namerno. Mi moramo da pratimo situaciju i da zaštitimo naše hrabro stanovništvo na prostoru Kosova i Metohije i da pripremamo svoje snage. Ne možemo vladati svim delovima, ali, posle svega što nam se dešavalo, i mnogi koji su prodali svoja zemljišta, i otišli da žive negde drugo, zemlja crkava i naših manastira koje bi pripisali da su vlasništvo Albanaca... Ja sam verovao u Francusku, a ona je u tome bila najglasnija, dok u svojoj državi ne može da reši situaciju - rekao je Šljivančanin.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

10:40

VUČIĆ: U toku je opšti napad na Srbe i SPC, stub našeg naroda na KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja