Advokat Dejan Vasić rekao je za Kosovo onlajn da je danas svim relevantnim zvaničnicima na Kosovu uputio molbu, kojom je zatražio da se njegovom branjeniku, uhapšenom Slađanu Trajkoviću, omogući da se brani sa slobode.

Vasić je istakao da će Slađanova porodica celokupnom svojom imovinom garantovati da će se on učestvovati u postupku.

"Ja sam danas u ime porodice Slađana Trajkovića, koji je optužen da je navodno izvršio delo ratnog zločina podneo jednu molbu koju sam uputio svim relevantnim zvaničnicima na Kosovu, počev od šefova Umnika, Oebsa preko svih relevantnih ambasada u Prištini i međunardonim pregovaračima, Miroslavu Lajčaku, Đuzepu Borelju i Gabrijelu Eskobaru, samo sa jednom molbom da se, koliko god je to moguće, i koliko oni imaju autoriteta, Slađanu omogući odbrana sa slobode.

Njegova porodica je spremna da celokupnom svojom imovinom garantuje da ce učestvovati u postupku, a Slađan je snažno motivisan da pred prištinskim sudom dokaže svoju nevinost", poručio je Vasić.

sudenje-sladanu-trajkovicu.jpg
Kosovo onlajn 
Slađan Trajković foto: Kosovo onlajn

Slađan Trajković bio je pripadnik Kosovsek policije koji je zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju početkom novembra prošle godine.

Uhapšen je pre godinu dana i optužen za ratni zločin i od tada se nalazi u pritvoru u Podujevu.

Tokom boravka u pritvoru njegov advokat i porodica su više puta isticali da se Trajković nalazi u jako lošem zdravstvenom stanju i da mu je naophodno bolničko lečenje.

Kosovo online

Bonus video:

Kurir TV Izjava Slađane Trajković, žene uhapšenog policajca na KiM