SRPSKA LISTA: Zabranom dinara proteruju se Srbi sa Kosova i Metohije
Foto: Kurir

reagovanje

SRPSKA LISTA: Zabranom dinara proteruju se Srbi sa Kosova i Metohije

SRBI NA KIM -

Srpska lista saopštila je da je odluka režima Aljbina Kurtija da od 1. februara ukine upotrebu srpskog dinara na Kosovu u stvari odluka da se Srbi proteraju sa tih prostora bez upotrebe oružja.

"Nakon svih oblika institucionalnog nasilja koji su korišćeni protiv srpskog naroda od strane Kurtijevog autoritarnog režima, i koji nije uspeo da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije, sada se odlučio da zabrani dinar na Kosovu i Metohiji i na taj način najdirektnije ugrozi fizički opstanak srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ako se ima na umu da desetine hiljada Srba živi i opstaje na Kosovu i da sve srpske institucije funkcionišu zahvaljujući finansijskim davanjima države Srbije, onda se može zamisliti šta bi se desilo sa srpskim narodom ako bi se dinar ukinuo.

"Dakle, Kurti bi da ukine život Srba na Kosovu i Metohiji. Imajući u vidu koliko je opasna ova odluka njena primena bi izazvala klasično etničko čišćenja Srba i nealbanaca sa ovih prostora", poručuje se.

Navodi se da ovo mora biti alarm međunarodnim predstavnicima da najhitnije reaguju i zaustave Kurtijevo ludilo pre nego bude prekasno.

Ističu da nije vreme za anemične poruke koje se u Prištini shvataju kao saglasnost, već za odlučnu reakciju koja će zaštiti srpski narod od tog zuluma.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

04:21

KIM JE JEDINI PROSTOR U EVROPI GDE NE POSTOJI PRAZNIK! Odalović o potresnoj novogodišnjoj želji dečaka iz Kosovske Mitrovice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track