FEŠTA U KIKINDI: Dobre muzike, puno smeha i ukusne hrane
Foto: Saša Urošev

28. Dani ludaje

FEŠTA U KIKINDI: Dobre muzike, puno smeha i ukusne hrane

Srbija -
Publiku će zabavljati „Frajle" , "Van Gog" i tamburaši , a zasmejavati junaci “Državnog posla”

KIKINDA: Veselo!

Glavne muzičke zvezde 28. “Dana ludaje” biće grupe „Frajle“ i „Van Gog“, dok će skečevima brojne goste turističke manifestacije na kojoj se biraju najteže i najjduže tikve, do suza nasmejati junaci “Državnog posla”- Boškić, Torbica i Čvarkov.

Posetioci “Dana ludaje” neće ostati uskraćeni za prepoznatljiv zvuk tambure, jer će nastupiti nekoliko tamburaških orkestara-potvrdila je Kuriru Marijana Iličin, direktorka Turističke organizacije opštine Kikinda, i dodala će se „Dani ludaje“ održati od 10. do 13. oktobra:

"Najuspešnije proizvođače džinovskih plodova ravnice bogato ćemo nagraditi. Pobedniku u kategoriji najtežih bundeva pripašće 100 hiljada dinara, koliko će dobiti i onaj ko donese najdužu tikvu. Budžet ovogodišnje manifestacije iznosi tri miliona dinara. Taj iznos opredelio je naš najveći donator Nafta industrija Srbije. Gostima ćemo pokazati i obnovljenu Suvaču-jedini mlin na konjski pogon u Srbiji. Iz Kikinde niko neće otići gladan, a sem jela od ludaje, posetioci će moći da probaju nadaleko čuvene vojvođanske specijalitete", kaže ona.

Dosadašnji rekord u kategoriji debeljuca postavio je pre četiri godine Milan Desnica iz Savinog Sela, sa bundevom teškom čak 288,3 kilograma. „Dani ludaje“ održavaju se drugog vikenda u oktobru, a tada centar Kikinde prerasta u „najveću gostinsku sobu jugoistočne Evrope“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track