KIKINDA: Preminula jedna od najstarijih Banaćanki!
Foto: Saša Urošev

Tužžna vest

KIKINDA: Preminula jedna od najstarijih Banaćanki!

Srbija -
Biserka Isakov preminula nakon što je pre samo osam dana proslavila 102. rođendan

KIKINDA - Bila umerena u svemu!

Biserka Isakov iz Iđoša, nastarija meštanka kikindske opštine i jedna od najdugovečnijih Banaćanki, danas je preminula.

Baka Biserka je pre samo osam dana, u krugu namilijih, proslavila 102. rođendan. Uvek je isticala da je tajna njene dugovečnosti umerenost u svemu:

- Baka Biserka rođena je 11. novembra 1911.godine. Nadživela je jednu kraljevinu, nekoliko Jugoslavija, državnu zajednicu SCG i pregrmela dva rata. Celog Žživota ju je izjedalo što su njenoj uglednoj porodici, nakon Drugog svetskog rata, komunisti oduzeli 19 jutara zemlje, kafanu i vršilicu. Sa velikom nepravdom nikada se nije pomirila.Uvek nam je govorila da moramo da budemo pošteni i umereni u svemu- kaže za Kurir njen unuk Đura.

Sve do prošle godine, baka Biserki nije bilo teško da ponekad unucima i praunucima pripremi obilat nedeljni ručak i šarenu tortu sa rumom. Svu žensku čeljad u familiji, ona je naučila da budu vrsne kuvarice.

Kad je baka Biserka imala 50.godina, obolela je od „crne žutice“. U bolesničkom krevetu krevetu provela je dugih dvanaest meseci. Uspela je da pobedi bolest, a do kraja života koristila samo lekova za srce i krvni pritisak. Tako je govorila baka Biserka - Ne valja se puno sekirati. Kad gledam ove naše političare kako se svađaju, bude mi ih žao. Svima njima želim dobro zdravlje. Ja ću glasati za bolje sutra moje troje dece, petoro unučadi i praunučadi i jednog čukununučeta. Neka mladima nova vlast daruje bolji život, a penzionerima veće penzije - rekla je za Kurir baka Biserka, uoči prošlogodišnjih izbora u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track