ŠTRAJK U NS EKONOMSKOJ: Nemaju ni krede, ni sunđere
Foto: Kurir.

Časovi skraćeni na 30 minuta

ŠTRAJK U NS EKONOMSKOJ: Nemaju ni krede, ni sunđere

Srbija -
Račun im je u blokadi jer škola navodno nije sprovela postupak javne nabavke prilikom popravke fasade. Škola ima 2.200 učenika i jedna je od najvećih u Srbiji

NOVI SAD - Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj školi "Svetozar Miletić" u Novom Sadu stupili su danas u štrajk, koji će se nastaviti sve dok gradske vlasti ne ispune obećanje i pomognu da se račun škole odblokira.

Predsednica sindikata u toj školi Aleksandra Ranin kazala je novinarima da su gradske vlasti obećale da će do polovine novembra pronaći način da odblokiraju račun škole, ali se to nije dogodilo pa su bili prinuđeni da štrajkuju. Ona je objasnila da su od jutros časovi skraćeni na 30 minuta i dodala da će zaposleni poštovati zakon tokom štrajka.

"U ovakvim uslovima je nemoguće raditi i mi nemamo drugog načina sem da stupimo u štrajk. Sve ovo radimo prvenstveno zbog naših učenika", kazala je Aleksandra Ranin. Ona je dodala da zaposleni i učenici neprestano strepe da li će im biti isključeni struja i grejanje zbog dugovanja i navela da u školi nema krede, sunđera, niti sredstava za higijenu. Aleksandra Ranin je kazala da sve što nedostaje u školi zaposleni i učenici pokušavaju da obezbede preko prijatelja i kolega iz drugih škola, kako bi imali barem minimalne uslove za rad.

Račun Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" je u blokadi jer škola navodno nije sprovela postupak javne nabavke prilikom popravke fasade, pa sredstva za te radove nisu bila obezbeđena u budžetu grada. Ta škola ima 2.200 učenika i jedna je od najvećih škola u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track