KURŠUMLIJA: Prva dama donela novogodišnje paketiće deci!
Foto: Milen đorđević

podeljeno 600 paketića

KURŠUMLIJA: Prva dama donela novogodišnje paketiće deci!

Srbija -
Jedini đak u školi u selu Merćez Milinko Kostić dobio je prvi put novogodišnji paketić i prvi put video Deda Mraza
1 / 5 Foto: Milen đorđević

KURŠUMLIJA- Jedini učenik škole u selu Merćez kod Kuršumlije Milinko Kostić (10) danas je prvi put u životu dobio novogodišnji paketić i to od prve dame Srbije Dragice Nikolić.

Njena fondacija ubezbedila je ukupno 600 novogodišnjih paketića deci korisnika novčane socijalne pomoći, deci izbeglica i interno raseljenih lica, deci romske nacionalnosti, kao i deci iz udaljenih seoskih područja.

Osim toga Fondacija “Dragica Nikolić” darovala je po 5.000 dinara deci rođenoj 2012. i 2013. godine i jednoj slepoj četrnaestogodišnjoj devojčici koja se školuje u Beogradu.

Gospođa Nikolić je kazala da je odabrala Kuršumliju zbog njenog geografskog položaja i teške ekonomske situacije u ovoj opštini.

- Drago mi je što sam danas u Kuršumliji a moja nagrada je što su danas deca srećna-kazala je gospođa Nikolić i posavetovala decu da slušaju svoje roditelje i učitelje.

Od 600 dece koja su ispunila spotsku halu u Kuršumliji prvi je paketić dobio Milinko Kostić iz sela Merćez, jedini đak škole u tom mestu, koja radi kao izdvojeno odeljenje OŠ „Miloje Zakić“ iz Kuršumlije.

- Presrećan sam što sam danas prvi put u životu dobio novogodišnji paketić i što sam prvi put video Deda Mraza-kazao je mali Milinko i dodao da je paketić dobila i njegova starija sesetra Mikica, koja ide u školu u Kuršumliji. On je pojasnio da njih dvoje imaju još jednog brata i jednu sestru, koju su stariji od njih pa nisu dobili paketiće, ali će poklone podeliti svi zajedno.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić zahvalio se prvoj dami Srbije na poklonima i poželeo deci srećno i bezbrižno detinjstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track