ŠUMAHER IZ INĐIJE: Ljilja (24) je kamiondžija!
Foto: RTS

Ti si ćerko tatin sin

ŠUMAHER IZ INĐIJE: Ljilja (24) je kamiondžija!

Srbija -
Uz šoferski posao, ova drumska carica radi i druge muške poslove - odgušuje slivnike, kanalizaciju, razvlači creva, čisti jame

INĐIJA - Kao devojčica Ljiljana Trucanović nije se igrala sa lutkama, već je zamišljala kako će voziti. Iako se školovala za konfekcijskog tehničara, ona danas ne šije po platnu, već kamionom po putu. Ljiljana Trucanović je pre 24 godine rođena u Banovcima, a udata u Inđiji. Za prijatelje je Šumaher, a za oca sin. Po zanimanju je kamiondžija.

Nije se igrala barbikama već okretala volan

"I dok su se drugi igrali sa nekim lutkicama i barbikama, ja sam bila ta koja je menjala brzine na suvo, okretala volan i zamišljala sebe da ću jednog dana voziti", priča Ljiljana.Školovala se za konfekcijskog tehničara. Ali umesto po platnu, šije po putu. Radi u firmi za komunalne delatnosti.

Zato uz šoferski posao, rame uz rame sa kolegama radi i drugi, za mnoge takođe muški posao - odgušuje slivnike, kanalizaciju, razvlači creva, čisti jame."Momci kao momci opet kažem, bilo je situacija gde su pružali ruku, skidali kapu, rekli su svaka čast, ovo čak ni muškarci ne rade", kaže Ljiljana.

Ali kada se dođe na odredište, situacija bude zbunjujuća. "Onda bude, kolege jeste stigli, i onda vide mene - ups, izvinjavamo se", rekla je Ljiljana. Vozač Zoran Čavić kaže da jeste "malo neobično, ali je ok". "Nemamo nikakvih problema sa tim, čak ima više pažnje od svih nas, zato što je neobično", priča Zoran."Udaj se za mene, ti si multipraktik"Za kamion - C kategoriju - položila je iz prve. Ni rikverc joj nije problem. Lepo i zaradi. Za jedne Ljiljanino zanimanje je čudno, za druge čak zavodljivo. "Došli smo na jednu relaciju, gde jedan čovek, kad nam je otvorio kapiju kada smo ušli, klekao na kolena i rekao - molim te udaj se za mene. Ja ovo u životu nisam video i kaže vi ste multipraktik", kaže Ljiljana. Ljiljana ne misli da menja posao, već da, kako kaže, ide dalje.

http://www.youtube.com/watch?v=DuErM42C8-M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track