Najnovije vesti

SNS GRADONAČELNIK UŽICA: Ja sam vojnik partije, odlazim
Foto: Wikipedia

Poslušaće odluku Predsedništva SNS

SNS GRADONAČELNIK UŽICA: Ja sam vojnik partije, odlazim

Srbija
Ispoštovaću odluku vrha stranke ne ulazeći u to da li je partija dobro ili ne procenila moj rad, rekao je saša Milošević

KRALJEVO, UŽICE - Gradonačelnik Užica Saša Milošević ispoštovaće odluku Predsedništva SNS i podneće ostavku na tu funkciju posle Nove godine.

“Ja sam vojnik partije i ispoštovaću odluku vrha stranke, ne ulazeći to da li partija dobro ili ne procenila moj rad“, rekao je Milošević na današnjoj konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Užica je ipak istakao da je u proteklih 14 meseci, koliko je na toj funkciji, uradio zajedno sa svojim saradnicima sve što je bilo u njegovoj moći.

Velika kočnica u radu bio nam je nasleđeni dug u budžetu od 500 miliona dinara, koji smo većim delom uspeli da vratimo i servisiramo tekuće obaveze, tako da u narednu godinu prenosimo samo 100 miliona dinara duga u budžet. Problem nam je bio i 130 miliona dinara manje sredstava u budžetu zbog seta poreskih zakona”, objašnjava Milošević.

Kao pozitivne efekte svog rada naveo je smanjenje troškova u svim segmentima rada gradske uprave, kupovinu perona na autobuskoj stanici Užice I otvaranje aerodroma Ponikve za čarter letove.

Milošević je na današnjoj konferenciji za novinare naveo da i dalje ostaje član Srpske napredne stranke I negirao navode pojedinih medija da prelazi na mesto direktora Filijale fonda za zdravstveno osiguranje Užice.

Na funkciju gradonačelnika došao sam iz javnog preduzeća Elektrodistribucija Užice I vratiću se na staro radno mesto, ukoliko stranka ne bude imala druge planove za mene”, rekao je Milošević.

Na pitanje novinara ko će ga naslediti na funkciji gradonačelnika Užica Milošević nije hteo da spekuliše imenima.

O budućem gradonačelniku odlučiće Gradski odbor SNS. Takođe, vladajuća koalicija u Užicu neće biti uzdrmana mojom smenom I tu neće biti nikakvih promena“, kratko je odgovorio Milošević.

Vladajuća koalicija u užičkom parlamentu ,koju čine SNS, SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, URS, Nova Srbija i DSS imaju većinu tako da prema zakonskoj proceduri ne bi trebalo očekivati nikakve promene u strukturi vlasti u Užicu.

U Užicu se od proleća špekuliše da bi na mesto gradonačelnika Saše Miloševića mogao da dođe Tihomir Petković, bivši predsednik opštine,koji je napustio funkciju predsednika Gradskog odbora DSS-a i prešao proletos u SNS.

Poslednjih dana pominje se I ime Jelene Raković-Radivojević, direktorke Opšte bolnice Užice , takođe iz SNS-a , kao potencijalnog kandidata za mesto gradonačelnika.

Iz užičkog odbora naprednjaka još se nisu oglasili u javnosti povodom smene Miloševića .

Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović izjavio je povodom predloga Predsedništva SNS-a da bude smenjen sa funkcije gradonacelnika, da se nije ništa epohalno dogodilo, jer ga je partija postavila i da ona može i da ga smeni.

Ja sam vojnik koji se borio tamo gde je trebalo, a u ovom slučaju na mestu gradonacelnika Kraljeva. Borio sam se časno i pošteno i nisam pobegao sa bojišta, nisam izdao, niti bacio pušku”, izjavio je Jovanović, dodajući da se borio do samog kraja i da će nastaviti i dalje da se bori za Grad Kraljevo.

Na pitanje da li će podneti ostavku ili će sačekati da ga smeni Skupština Kraljeva, Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović kaže da će o tome odlučiti Gradski odbor SNS-a, da pre toga ne želi ništa da komentariše.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...