ŽEĐ: U Užicu proglašena vanredna situacija!
Foto: Kurir štampano

Doteralo do duvara

ŽEĐ: U Užicu proglašena vanredna situacija!

Srbija -
Štab za vanredne situacije navodi i da je u cilju uspostavljanja redovnog snabdevanja i sprečavanja nastanka težih posledica po sistem vodosnabdevanja potrebno preduzeti hitne mere na sanaciji postojećeg gradskog vodovoda kao i na sanaciji jezera Vrutci

UŽICE - Na predlog Štaba za vanredne situacije gradonačelnik Užica Saša Milošević doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije grada koji se snabdeva vodom sa akumulacije Vrutci, zbog opasnosti po sistem vodosnabdevanja grada Užica.

U saopštenju Štaba za vanredne situacijese navodi se da je grad Užice, od zabrane korišćenja vode za piće i pripremanje hrane 26.decembra do sada, preduzeo hitne mere za snabdevanje prioritetnih korisnika: Opšte bolnice, Doma zdravlja, Predškolske ustanove, Doma za stare i drugih, kao i mere za uspostavljanje urednog snabdevanja građana pijaćom vodom iz cisterni.

Užički Vodovod je u proteklom periodu preduzimao mere na osposobljavanju alternativnih izvora, kao gradskog vodovoda hemijskim tretmanom na postrojenju.

U saopštenju Štaba za vanredne situacije navodi se i da je u cilju uspostavljanja redovnog snabdevanja i sprečavanja nastanka težih posledica po sistem vodosnabdevanja potrebno preduzeti hitne mere na sanaciji postojećeg gradskog vodovoda u delu postrojenja i obezbeđivanja alternativnih izvora snabdevanja, kao i na sanaciji jezera Vrutci.

Sprovođenje tih mera, konstatuje Štab, podrazumeva i mere koje su u isključivoj nadležnosti republičkih organa, pa je neophodno njihovo organizovano i neposredno uključivanje u nastalu situaciju.

“Pri oceni hitnosti donošenja odluke o proglašenju vanredne situacije posebno se imalo u vidu i očekivano nastupanje perioda niskih temperatura i snežnih padavina, koje mogu da otežaju snabdevanje pijaćom vodom iz stacionarnih i pokretnih cisterni”, navodi se u saopštenju.

Gradski štab za vanredne situacije uputio je poziv Užičanima da prate informacije o situaciji sa vodosnabdevanjem i poštuju preventivne mere u cilju zaštite zdravlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja