MAGLA USPORAVA SAOBRAĆAJ: Vidljivost manja od 100 metara
Foto: Beta Ap

Opasnost na putu

MAGLA USPORAVA SAOBRAĆAJ: Vidljivost manja od 100 metara

Srbija -
Vozači se podsećaju da je magla često jedan od glavnih uzroka većeg broja saobraćajnih nezgoda i lančanih udesa

BEOGRAD - Magla i sumaglica usporavaju i otežavaju saobraćaj na skoro celoj putnoj mreži u Srbiji, na pojedinim deonicama vidljivost je smanjena na svega stotinak metara, a u Timočkoj i Negotinskoj krajini i na manje od 100 metara.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMS S), kolovozi su uglavnom vlažni i klizavi, a vozači se podsećaju da je magla često jedan od glavnih uzroka većeg broja saobraćajnih nezgoda i lančanih udesa.

Vozačima se savetuje da povećaju odstojanje između vozila, smanje brzinu, upale sva četri pokazivača pravaca kako bi bili lakše primećeni na putu i izbegavaju nagle promene pravca i nagla kočenja.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta. Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upozoravaju vozače na moguće odrone koji su i pored redevnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

Odroni su najučestaliji na području Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 58 saobraćajnih nezgoda u kojima su 33 osobe teže i lakše povređene, a četiri lica su poginula. U Beogradu su evidentirane 23 nezgode u kojima je 11 lica povređeno, a dve osobe su izgubile život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track