ATRAKCIJA: Tri lavice Elena, Luna i Tara hit u borskom zoo-vrtu
Foto: Reuters

Prinova privlači posetioce

ATRAKCIJA: Tri lavice Elena, Luna i Tara hit u borskom zoo-vrtu

Srbija -
Male lavice postale su prave maze, kažu njihovi čuvari

BOR - Tri male lavice, Elena, Luna i Tara, koje su pre nešto više od dva meseca rođene u borskom Zoološkom vrtu, postale su prava atrakcija za posetioce.

Tri sestre lavice hrane se posebnim veštackim mlekom, a pakete hrane i vitamin dobijaju od Jelice Vranic iz Ciriha, koja skoro dve godine borskom ZOO vrtu donira deo sredstava. One su još uvek smeštene u posebnoj prostoriji sa grejanjem, zbog relativno niske spoljne temperature.

"Male lavice postale su prave maze. Petnaest dana po rođenju odvojili smo ih od majke, zbog redovnog pregleda i vakcinacije. Morali smo da ih smestimo u adekvatnu prostoriju, gde imaju sve potrebne uslove, a naši radnici i veterinarski tehničari toliko predano brinu o njima da bukvalno ovde spavaju na smenu.", kaže Slađana Savić, predstavnik za odnose sa javnošću borskog ZOO vrta. U Zoološkom vrtu u Boru pre dve godine već je rođena jedna lavica, koja je dobila ime Mara, majka malih lavica.Tada je Jelica Vranić, koja živi i radi u Cirihu odlučila da donacijama, pre svega u hrani i vitaminima pomogne borskom ZOO vrtu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja