NAŠLE DOM: Obezbeđen smeštaj za beskućnice u Novom Sadu
Foto: N. Milicevic

Inicijativa gradonačelnika Novog Sada

NAŠLE DOM: Obezbeđen smeštaj za beskućnice u Novom Sadu

Srbija -
Centar za socijalni rad i javno preduzeće Poslovni prostor potpisali su ugovor kojim je obezbeđeno korišćenje objekta u Gajevoj ulici broj dva, za potrebe 7 žena tokom cele zime

NOVI SAD- Kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića saopštio jeda je rešen problem sedam beskućnica kojima građani nisu dozvolili da prespavaju u jednoj zgradi u centru grada, te da će one biti smeštene u drugi objekat u Gajevoj ulici.

Na inicijativu Vučevića, Centar za socijalni rad i javno preduzeće Poslovni prostor potpisali su danas ugovor kojim je obezbeđeno korišćenje objekta u Gajevoj ulici broj dva, za potrebe beskućnica koje će u toku cele zime.

Navodi se da će beskućnice u tom objektu boraviti od 19 časova do 7 ujutru, a da će tokom noći jedan radnik Centra za socijalni rad uvek biti tu prisutan. Dodaje se da je prostor prilagođen za sklonište od hladnoće tokom noći, a da će beskućnice tokom dana biti upućivane u Dnevnu prihvatnu stanicu.U saopštenju se kaže i da je potpisan ugovor o korišćenju objekta u Temerinskoj ulici, koji će biti adaptiran kao trajno rešenje za ovaj problem.

Trenutno je u izradi projekat za njegovo opremanje, jer je zgrada u lošem stanju.

Stanari jedne zgrade u centru Novog Sada, proteklog vikenda nisu dozvolili beskućnicama da prespavaju u zgradi, uprkos odluci Centra za socijalni rad i Javnog preduzeća Poslovni prostor. Stanari su tada zaključali zajednički hodnik kako beskućnice ne bi mogle da uđu u zgradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track