NIJE SE ŠALIO: Palma zapalio olimpijski plamen u Jagodini
Foto: Printscreen

Pravi olimpijac

NIJE SE ŠALIO: Palma zapalio olimpijski plamen u Jagodini

Srbija -
Ovom bakljom pokazujemo da je Jagodina olimpijski šampion u dovođenju stranih investitora, a svaki od pet olimpijskih krugova, na olimpijskoj zastavi, simbolizije jednu stranu fabriku koja se gradi u Industrijskoj zoni, rekao je Marković

JAGODINA - Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma danas je u Industrijskoj zoni u tom gradu zapalio simboličnu "Industrijsku olimpijsku baklju" u čast, kako je rekao, šampiona Jagodine u dovođenju stranih investitora.

Svečenosti je prisustovao i poptpredsednik Socijalističke partije Srbije i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić, čelnici Skupštine grada Jagodine i nekoliko stotina građana.

"Ovom bakljom pokazujemo da je Jagodina olimpijski šampion u dovođenju stranih investitora, a svaki od pet olimpijskih krugova, na olimpijskoj zastavi, simbolizije jednu stranu fabriku koja se gradi u Industrijskoj zoni", rekao je Marković.

On je dodao i da "nigde u svetu ne postoji da se u ovom trenutku gradi pet fabrika".

"Večni plamen" će prvo da gori dok se svi Jagodinci koji žele da rade ne zaposle, a posle će da gori u čast pune zaposlenosti zato što će svakome biti obezbeđeno radno mesto da bi radio i zaradio za sebe i svoju porodicu, objasnio je Marković.

To će biti za dve godine, obećao je on i dodao: "Mi smo olimpijski i industrijski pobednici".

"Ja sam na preidizbornom mitingu u selima Deonica - Siokovac, 7. februara, na dan otvaranja 22. zimskih olimpijskih igara u Sočiju, rekao, da kada bi se Srbija i Jagodina mogle kandidovati za Olimpijske igre, Jagodina za to ima odmah sve uslove", rekao je Marković.

Sa izgrađenih 40 Domova kulture za više namena, preko 50 sportskih terena, putnom i komunalnom infrastrukturom, "imamo razvijen sportski život i vrhunske sportove u selima i gradu", objasnio je Marković.

On je zahvalio stranim investitorima "koji su imali poverenje u ovaj grad".

Reč je o "Industrijskoj olimpijskoj baklji", visokoj nekoliko metara. Sam plamen visok je oko dva metra i videće se na udaljensoti od 30 kilometara sa autoputa Beograd - Niš.

U Industrijskoj zoni, koja je na koridoru 10, od autoputa i međunarodne železničke pruge udaljenoj oko 500 metara, trenutno se grade tri fabrike - dve italijanaskih kompanija i jedna Ruske Federacija, dok jedna Italijanska radi skoro godinu dana.

Za koji dan će početi da radi Fabrika kuhinjskog nameštaja italijanske kompanije "Gruppo Turi" na mestu "Barutana".

Strane investicije u Jagodini iznose oko 200 miliona evra, izjavio je ranije Marković.

"Jagodina je uistinu olimpijski šampion u dovođenju starnih investitora i nadam se da ova baklja neće dugo goreti, da će Marković ispuniti obećanje", rekao je Antić.

Da svi imamo posao je najvažnije za Jagodinu i Srbiju, dodao je Antić.

Kada je reč o olimpijadi, mi smo realni ljudi, znamo mi, ni stara Jugoslavija nije mogla biti domaćin Olimpjskih igara, ne može ni danas Srbija, "ali znam da ako sebi ne postavljamo najviše ciljeve, nikada nećemo uspeti da ovu državu vodimo napred i nikada nećemo uspeti da obezbedimo da ljudi u Srbiji žive bolje", istakao je Antić.

"Mi Beograđani često znamo da budemo nadmeni, isto tako i ja po nekada, ne bežim od svog grada, ali zato ponekad se treba lečiti ovom lekovitom pomoravskom i šumadijskom pameću", rekao je Antić i Jagodincima poželeo sve najbolje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track