PRIJEM KOD MINISTARKE: Mihajlovićeva sa Kraljevčanima
Foto: Fonet

8.30 do 13.30

PRIJEM KOD MINISTARKE: Mihajlovićeva sa Kraljevčanima

Srbija -
Prijem građana organizovan je u prostorijama Gradske uprave na Trgu Jovana Sarića broj 1

BEOGRAD - Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović primala je danas građane u Kraljevu.Građani su od 8.30 do 13.30 sati imali priliku da ministru i njenim saradnicima izlože probleme, postave pitanja i daju sugestije.

Prijem građana organizovan je u prostorijama Gradske uprave na Trgu Jovana Sarića br. 1.Mihajlović je od juna prošle godine počela sa ovakvim vidom direktne komunikacije sa građanima, a prijem u Kraljevu je sedmi van Beograda, a ukupno 17.

Mihajlović je izjavila je posle razgovora sa građanima Kraljeva da je nekoliko ljudi imalo identično pitanje: kako da slušaju direktora Srbijagasa, koji ima primanja dva miliona dinara, dok su njihova deca sa završenim fakultetima nezaposlena. Mihajlović je danas pet sati razgovorala sa građanima Kraljeva i to, kako je navela, isključivo kao ministar, a ne kao funkcioner SNS.

Pored nje, sa građanima su razgovarali i predstavnici privrednog društva "Elektro Srbija" i "Elektrodistribucije" Kraljevo.Prema njenim rečima, razgovori sa građanima ticali su se, uglavnom socijalnih problema i nezaposlenosti, čije će rešavanje, kako je navela, biti prioritet nove vlade.

Komentarišući to što je kompanija Srbijagas pre dva dana pustila menice od 6,3 miliona evra i blokirala račun Železare Smederevo, Mihajlović je rekla da vlada i ministarstvo na čijem je čelu smatraju da obaveze moraju da se plaćaju, ali da treba da postoje jasni kriterijumi na osnovu kojih će dužnici biti isključivani."Od ukupnih potraživanja Srbijagasa gotovo 30 odsto su potraživanja privatnih kompanija, što je ozbiljan iznos od oko 35 milijardi dinara, šta se dešava sa tim potraživanjima?", pitala je Zorana Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track