PANČEVCI POKRENULI INICIJATIVU: Hrabi jazavičar Leo dobija spomenik!
Foto: Fejsbuk

Sam nasrnuo na Bulmastifa

PANČEVCI POKRENULI INICIJATIVU: Hrabi jazavičar Leo dobija spomenik!

Srbija -
Naišli smo na pomoć, kako nadležnih gradskih institucija, tako i građana i praktično, zahvaljujući dobroj volji, spomenik neće ništa koštati. Vajarka će volonterski izvajati spomenik, a vlasnik privatne livnice, koji će besplatno izliti u bronzi spomenik u prirodnoj veličini hrabrog psa

PANČEVO - Zahvaljujući inicijativi Pančevaca, u ovom gradu će biti podignut spomenik hrabrom jazavičaru Leu, koji je spasio desetogodišnju devojčicu iz čeljusti bulmastifa, koji ju je napao dok je vozila rolere.

Pas je malu Pančevku srušio na zemlju i ujeo za ruku, a u pomoć je priskočio jazavičar Leo, koji je napao psa većeg od sebe i odbranio devojčicu. Nažalost, Leo je par dana kasnije podlegao povredama.

Fejsbuk inicijativa za podizanje spomenika potom je pokrenuta na društvenim mrežama, a aktivisti pančevačkog društva prijatelja životinja "Ljubimci" su je i zvanično predali danas nadležnoj skupštinskoj komisiji.Predsednik udruženja Ivan Kurajov rekao je da ih je do sada kontaktiralo nekoliko hiljada ljudi, koji su podržali ideju postavljanja spomenika Leu.

"Naišli smo na pomoć, kako nadležnih gradskih institucija, tako i građana i praktično, zahvaljujući dobroj volji, spomenik neće ništa koštati", rekao je Kurajov.

On je dodao da će vajarka volonterski izvajati spomenik, da ni postament neće ništa koštati, a da se, nakon pisanja medija, javio i vlasnik privatne livnice, koji će besplatno izliti u bronzi spomenik u prirodnoj veličini hrabrog psa.

"Zahvaljući gradskim institucijama dobili smo i predlog lokacije, koja se nalazi u pančevačkoj narodnoj bašti. Prijatno smo bili iznenađeni i time što su se čak i zaposleni u Zavodu za zaštitu spomenika ponudili da finansijski pomognu, ukoliko bude potrebe", rekao je predsednik pančevačkog udruženja.

Kurajov je objasnio i da očekuje da će, nakon izjašnjavanja pančevačke Skupštine i završetka izrade spomenika, hrabri jazavičar dobiti svoj spomenik, koji će podsećati građane na njegovu hrabrost.

Predsednik Skupštine Pančeva, Filip Mitrović, poručio je da administracija neće predstavljati problem ovoj inicijativi i da će ona biti obrađena u najkraćem mogućem roku.

"U kontaktu sam sa predstavnicima udruženja, pričao sam i sa gradonačelnikom i načelno smo se dogovorili da želimo da pomognemo koliko god je to u našoj moći, kako bi se ideja realizovala i kako ne bi čekala zbog administrativnih prepreka", rekao je za Mitrović.On je dodao i da će skupštinske službe u najkraćem roku uputiti ovaj predlog na razmatranje gradskoj Skupštini.

( RTV Vojvodina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track