Ulicama Gornjeg Milanovca plivaju fekalije
Foto: Kurir

Zapušila se kanalizacija

Ulicama Gornjeg Milanovca plivaju fekalije

Srbija -
Izlivanje kanalizacionih voda opasno ugrožava zdravlje stanovnika, zato što pešaci po njima gaze i tako odlaze u svoje stanove, javne ustanove a đaci u škole

GORNJI MILANOVAC - U pojedinim delovima Gornjeg Milanovca već nedelju dana plivaju fekalije iz zapušene kanalizacione mreže jer je pokvareno vozilo za čišćenje, saopšteno je u Opštinskom odboru Demokratske stranke (DS).

Na današnjoj konferenciji za novinare rečeno je da izlivanje kanalizacionih voda opasno ugrožava zdravlje stanovnika, zato što pešaci po njima gaze i tako odlaze u svoje stanove, javne ustanove a đaci u škole.

Predsednik Opštinskog odbora DS Nebojša Gojković je naveo da je bivši predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Mihajlo Vučetić zaposlen u Javnom komunalnom preduzeću suprotno zakonu koji brani zapošljavanje u javnom sektoru.

"Na pozive građana odgovaraju da je vozilo za otpušavanje mreže pokvareno i niko od nadležnih ne reaguje, a imaju sredstva da zapošljavaju partijske kadrove i isplaćuju nekakave posebne naknade", rekao je Gojković.On je istakao da lekari Doma zdravlja u ovom gradu štrajkuju glađu jer nisu primili 11 plata i da su ukinuta radna mesta gerontodomaćica, čime je ozbiljno ugroženo desetine starih kojima je to bila jedina pomoć. Direktor Javnog komunalnog preduzeća Rajko Nešković je izjavio da je vozilo na popravci a za održavanje kanalizacione mreže angažovana je komunalna služba iz Čačka.

On je odbio da komentariše optužbe DS-a da je u tom preduzeću zaposlen bivši predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja