AEROMITING U PRELJINI: Otvoren centar za obuku pilota

Aerodrom Ravan

AEROMITING U PRELJINI: Otvoren centar za obuku pilota

Srbija -
Nekoliko stotina Čačana danas je uživalo u vazdušnim akrobacijama pilota srpskog vazduhoplovstva na helikopterima gazela i ultralakim avionima utva 75 , sila 450 i motornim zmajevima

ČAČAK - Povodom otvaranja centra za obuku pilota motornih aviona Aero klub „Čačak“ danas je u Preljini na aerodromu „Ravan“ održan aeromiting koji je okupio preko 30 aviona, a u letačkom programu učestvovali su i vazduhoplovi Vojske Srbije.

Nekoliko stotina Čačana danas je uživalo u vazdušnim akrobacijama pilota srpskog vazduhoplovstva na helikopterima gazela i ultralakim avionima utva 75 , sila 450 i motornim zmajevima.

Prema rečima pilota Milorada Matića, Čačak ima odlične uslove, dobru ravan, asfaltiranu pistu i nalazi se blizu centra za održavanje okvih manifestacija i popularizaciju ovog sporta.Aerodrom "Ravan" u Preljini dobio je sertifikat Direktorata civilnog vazduhoplovstva i za mesec dana počeće sa radom školski centar za obuku pilota ultralakih aviona, vazduhoplovne akademije Finesa.

Franc Hudomal, instruktor letenja, kaže da je aerodrom "Ravan" pre sedam dana dobio sertifikat za održavanje obuke pilota ultralakih aviona."Za oko mesec dana počinje teorijska obuka, a nakon nje sledi i praktična. Dobijanje sertifikata je dokaz da je Direktorat zadovoljan kriterijumima škole i planom obuke", kazao je on.

Inače, vazduhoplovna akademija Finesa je jedina u ovom delu Srbije, a obuka traje 35 sati letenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track