Kulinari iz Ekonomske škole iz Kuršumlije treći u Srbiji
Foto: Milen Đorđević

Uspeh srednjoškolaca

Kulinari iz Ekonomske škole iz Kuršumlije treći u Srbiji

Srbija -
Takmičenje je održano u Šapcu a u konkurenciji su bile škole iz Novog Sada, Šapca, Vrnjačke Banje, Požege, Titela, Čajetine i Smedereva

KURŠUMLIJA – Ekipa učenika Ekonomske škole iz Kuršumlije, smer kulinarski tehničar, zauzela je treće mesto u konačnom plasmanu na Republičkom takmičenju učenika četvrtog stepena ugostiteljsko-turističkih škola.

Takmičenje je održano u Šapcu a u konkurenciji su bile škole iz Novog Sada, Šapca, Vrnjačke Banje, Požege, Titela, Čajetine i Smedereva.

Takmičarsku ekipu učenika iz Kuršumlije činili su Mirjana Gizdavić i Pavle Ljubičić, sa nastavnikom-mentorom Draganom Mićovićem.

"Takmičenje je obuhvatalo kuvarsvo sa praktičnom nastavom, usluživanje sa praktičnom nastavom i agencijsko i hotelijersko poslovanje. Takmičenje se sastojalo iz dva dela: teoretski test znanja i praktični deo", kažu Pavle i Mirjana.

Oni su napomenuli da su takmičarski zadaci iz oblasti kuvarstva bili - "Priprema menia za svečani prijem – banket“, i "Pripremanje jela po izboru od ponuđenih namernica“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja