Najnovije vesti

ODVOJILI OD USTA ZA BRAĆU: Srbi sa KiM prikupili 100 tona pomoći!
Foto: Radio Kim

Kreću šleperi

ODVOJILI OD USTA ZA BRAĆU: Srbi sa KiM prikupili 100 tona pomoći!

Srbija
Pomoć će biti upućena u Bajinu Baštu, Kraljevo, Lučane, Smederevsku Palanku i na ostala kritična područja, po proceni Kriznog štaba i Crvenog krsta Srbije

BEOGRAD - Kosovski Srbi prikupili su više od 100 tona humanitarne pomoći za ugrožene u centralnoj Srbiji, a pomoć se sastoji od prehrambenih proizvoda, sredstava za higijenu, odeće, obuće i stočne hrane, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je, u saradnji sa Kancelarijom, a na inicijativu Srba sa Kosova i Metohije, organizovalo prikupljanje i transport humanitarne pomoći za poplavom ugrožena područja u centralnoj Srbiji.

Pomoć će biti upućena u Bajinu Baštu, Kraljevo, Lučane, Smederevsku Palanku i na ostala kritična područja, po proceni Kriznog štaba i Crvenog krsta Srbije. Jedan šleper je namenjen poplavljenim područjima u Republici Srpskoj.

Pomoć je iz svih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji dopremljena u Kosovsku Mitrovicu, odakle će sutra krenuti put centralne Srbije i Republike Srpske.Konvoj od osam šlepera će ispratiti gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić, predsednik privremenog organa tog grada Aleksandar Spirić, gradonačelnik Gračanice Branislav Stojanović, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Vaso Jelić, načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević i svi načelnici okruga i predsednici srpskih opština sa KiM, u kojima je pomoć prikupljana.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...