ŠABAC ČUVA NASIPE: Uhapšen lažni kapetan Ilić, tražio 50.000 za ispumpavanje!
Foto: Zorana Jevtić

Štaba za vanredne situacije Grada Šapca

ŠABAC ČUVA NASIPE: Uhapšen lažni kapetan Ilić, tražio 50.000 za ispumpavanje!

Srbija -
pripadnici Policijske uprave u Šapcu, juče odredili meru zadržavanja do 48 sati, B. I. (44) iz Novog Sada, zbog sumnje da je počinio krivično delo lažnog predstavljanja

ŠABAC - Štab za vanredne situacije grada Šapca nastaviće sačuvanjem nasipa i čišćenjem terena posle poplava, a nastava u svim osnovnim i srednjim školama počeće od ponedeljka, dok će obdaništima trebati dodatno vreme da pripreme prostorije.

Takođe, komandant Štaba za vanredne situacije Grada Šapca, odlukom Vlade Srbije, od sinoć je Boban Birmančević, poslanik u republičkom parlamentu i zamenik dosadašnjeg komandanta tog Štaba, generala Ljubiše Dikovića, koji se vratio na svoje dužnosti, navodi se u saopštenju štaba.

U veoma obiman posao u Šapcu uključene su sve raspoložive ekipe Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja, komunalnih javnih preduzeća i inspekcijskih službi.

Vatrogasno-spasilačke ekipe, pojačane stručnim timovima iz Rusije, Belorusije, Francuske i Austrije, rade na ispumpavanju vode iz poplavljenih područja, a rad usporava i dalje visok vodostaj reke, nepristupačnost terena, kao i nedovoljan broj pumpi.

Štaba podseća se da je iz Programa za razvoj Ujedinjenih nacija, najavljena donacija u pumpama i kad one budu stigle posao će biti značajno ubrzan.

Štab za vanredne situacije u Šapcu stavio je van snage Naredbu o ograničenju rada ugostiteljskih objekata, pa će radno vreme biti kao pre uvođenja vanredne situacije.

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama počeće od ponedeljka, dok će obdaništima biti potrebno dodatno vreme da pripreme prostorije.

Štab za vanredne situacije u Šapcu pozvao je građane da članovima Štaba koji se nalazi u zgradi Gradske uprave, policiji ili inspekcijskim službama, prijave sve eventualne zloupotrebe u vanrednoj situaciji, koja je i dalje ostala na snazi u ovom gradu.

U saopštenju štaba navodi se i da su pripadnici Policijske uprave u Šapcu, juče odredili meru zadržavanja do 48 sati, B. I. (44) iz Novog Sada, zbog sumnje da je počinio krivično delo lažnog predstavljanja.

Koristeći nevolju u kojoj se našla fabrika "Beli limovi", on se predstavio kao izvesni kapetan Ilić, i sve vreme poplava proveo sa radnicima pogona.

Za angažovanje na ispumpavanju vode iz fabrike, od rukovodećih službi "Belih limova", tražio je novčanu nadoknadu od 50.000 dinara, podseća se u saopštenju komandanta Štaba za vanredne situacije grada Šapca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track