DRAMA RODITELJA: Bebu smo iz vodene bujice izbavili u malom koferu!
Foto: Aleksandar Jovanović

Srećan kraj

DRAMA RODITELJA: Bebu smo iz vodene bujice izbavili u malom koferu!

Srbija -
Šestomesečnog Todora Đorđevića iz Obrenovca spasioci prvo odbili da prime u čamac jer su od nosiljke prekrivene ćebetom pomislili da je torba puna stvari

BEOGRAD - Sve se lepo završilo!Šestomesečni Todor Đorđević iz Obrenovca morao je osmehom da kupi spasioce da ga izvuku iz vodene bujice koja je poplavila naselje Rvati, gde se s roditeljima zatekao 16. maja ujutru pošto je došao u posetu baki. Šalu na stranu, ali spasioci su zaista odbili da u čamac ubace auto-sedište u kojem se Todor nalazio, jer su pomislili da je kofer.- Spremili smo bili dve torbe da ih ponesemo sa sobom, ali spasioci iz Gorske službe spasavanja su nam rekli da ne mogu da ih uzmu da bi više ljudi stalo u čamac. Kad sam im pružio auto-sedište za bebe u kojem je bio Todor, spasioci su ponovili: „Kofer ne može, nema mesta ni za ljude!“ - Ma kakav kofer, to je moja beba - rekao sam. Uzeli su nosiljku, podigli ćebe i videli Todora, koji se u tom trenutku nasmejao spasiocu.

Beba je bila prekrivena ćebetom...Todor u nosiljci
Beba je bila prekrivena ćebetom...Todor u nosiljci

Tako je moj Toša ispao prtljag, a mi ga iz vode izbavili u malom koferu - priča otac mališana Milan Đorđević, koga je ekipa Kurira posetila juče kod ujaka na Novom Beogradu, gde su se sklonili. Njegova nevenčana supruga Slavica Mićić priča da im je u trenutku kad su spasioci došli po nju i Todora voda u kući dopirala do grudi.Prespavao put- Spasioci su došli po nas u petak u sedam ujutru. Rekli su nam da mogu da prime jedno od nas dvoje i bebu. Bilo me je strah da idem sama s detetom, ali nisam imala kud pošto Todora dojim. Čim smo ušli u čamac, zaspao je i prespavao ceo put do OŠ „Jefimija“, gde smo proveli 24 sata - priča Slavica i dodaje da ju je strah obuzeo tek kad je ušla u školu.- Stavila sam nosiljku s Todorom na školski sto. Tek tada sam postala svesna šta mi se dešava i počela da plačem - kaže Slavica i naglašava da su tu ostali do subote ujutru, kad su evakuisani.Nije bio gladan- Todor nije bio gladan jer ga dojim. Bio je dobar sve vreme. Imala sam i pelene, ali mi majke smo ih jedna drugoj pozajmljivale. Imale smo i prioritet da nam daju po pola litra vode za to vreme - naglašava Slavica i zahvaljuje spasiocima koji su iz kuće njene svekrve evakuisali 12 članova porodice.

Heroj... Spasilac Marko Radanović
Heroj... Spasilac Marko Radanović

Spasilac Marko RadanovićPREDNOST DALI KOMŠIJAMASpasilac Marko Radanović, koji je sa još dvojicom kolega iz Gorske službe spasavanja iz potopljenog naselja Rvati izbavio malog Todora i njegove roditelje, kaže za Kurir da se ova porodica evakuisala poslednja.- Prednost su dali komšijama koji žive u prizemnim kućama i koji nisu imali gde da se sklone, a oni su čekali na spratu kuće. Kad smo na kraju došli po njih, voda im je u kući bila iznad struka. Pružili su nam nešto kao kofer, ali rekli smo da ne možemo da nosimo stvari kako bi bilo više mesta za ljude. Tada nam je otac rekao da to nije kofer, već beba - priseća se Radanović i dodaje da je mali Todor prespavao vožnju čamcem do škole „Jefimija“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track