KRALJEVO: Profesorka odlučuje da li će nastaviti štrajk glađu
Foto: Tanjug

Protest

KRALJEVO: Profesorka odlučuje da li će nastaviti štrajk glađu

Srbija -
Rešenje o mom otkazu je istaknuto na školskoj oglasnoj tabli i sutra postaje konačno. O mom slučaju sam po drugi put obavestila predsednika Srbije i sve nadležne i još nisam dobila odgovor i zato ću sutra, shodno događajima, odlučiti da li nastavljam štrajk ili ću na drugi način zaštiti svoja prava, kazala je Radojka Mikšin

KRALJEVO - Profesorka informatike u Šumarskoj školi u Kraljevu Radojka Mikšin, koja od 20. juna zbog otkaza štrajkuje glađu u svom kabinetu, izjavila je danas da će sutra odlučiti da li će prekinuti ili nastaviti štrajk.

"Rešenje o mom otkazu je istaknuto na školskoj oglasnoj tabli i sutra postaje konačno. O mom slučaju sam po drugi put obavestila predsednika Srbije i sve nadležne i još nisam dobila odgovor i zato ću sutra, shodno događajima, odlučiti da li nastavljam štrajk ili ću na drugi način zaštiti svoja prava", rekla je ona.

Kako je navela, zdravstveno stanje u kome se nalazi je sve teže usled neznatnog unosa sokova, voća i povrća tokom štrajka, zbog čega joj je lekar preporučio da uzima jaču hranu.

"Oslabila sam sedam kilograma. Moje zdravlje je dovodeno u pitanje, a danas očekujem odgovore nadležnih", kazala je Radojka Mikšin.

Profesorka Mikšin je zahtevala da posle konačnog rešenja Apelacionog suda u Kragujevcu o prekidu njenog radnog odnosa u školi, s obzirom da to školska uprava ne može da učini, kako je navela, njen problem reši Ministarstvo prosvete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track