IGRALE SE DELIJE U BANATSKOM VELIKOM SELU: Krajiški višeboj dobio svog Huseina Bolta!
Foto: Saša Urošev

Trenira penjući se na bandere

IGRALE SE DELIJE U BANATSKOM VELIKOM SELU: Krajiški višeboj dobio svog Huseina Bolta!

Srbija -
Nikola Kovačević se na stub visok 6,5 metara popeo za samo četiri sekunde

BANATSKO VELIKO SELO: Krajiški titani!

Publika je na 30 i kusur stepeni i bukvalno u subotu ostajala bez daha dok su tokom petočasovnog iscrpljujućeg “Krajiškog višeboja”, ko od brda odvaljene delije, testirale bicepse i tricepse u jedanaest, i za gledanje, teških disciplina.

Poput njihovih đedova i prađedova, moderni krajiški titani pokazali su da su vični u obaranju ruke, bacanju kamena s ramena, nošenju džakova ili trci po brvnu. Najveće simpatije pobrao je Nikola Kovačević (22) iz Banatskog Karađorđeva. To što je Husein Bolt u atletici, a Majkl Felbs u plivanju, ovaj neustrašivi mladić je u “Krajiškom višeboju”. Na stub visok 6,5 metara, Nikola se uspentrao za samo četiri sekunde:

" Najbitnije je da nemaš strah od visine. Već pet godina na ovom takmičenju boljeg od mene nema. Povukao sam na ujaka koji je svojevremeno, takođe, bio dobar u ovoj disciplini. Meštani su se već navikli na moj način treniranja. Obično pred takmičenja vežbam tako što se po selu penjem na bandere-kaže za Kurir Nikola.

Ne želeći da u zaborav iščezne način na koji su njihovi preci u Bosanskoj Krajini demostrirali snagu, spretnost i odvažnost, grupa Velikoselaca ustanovila je “Krajiški višeboj”:

" Ovim takmičenjem negujemo tradiciju i stare običaje, ali i afirmišemo zdrav način života. Za samo pet godina utemeljili smo krajiški susret koji u Banatsko Veliko Selo svakog jula dovede na stotine gostiju iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske­ sa zadovoljstvom konstatuje Dejan Ševo, jedan od organizatora “Krajiškog višeboja”.

S.U.

Prigrevčani najjači i najspretniji

U konkurenciji osam ekipa, pobeda je pripala “Džimi komercu” iz Prigrevice. Drugim mestom morali su da se zadovolje “Stefan i div” iz Užica, a trećim “Majkani” iz Banatskog Karađorđeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track