PREVARA: Ojadila Zaječarce za milion dinara!
Foto: Shutterstock

Prodavala lažne turističke aranžmane

PREVARA: Ojadila Zaječarce za milion dinara!

Srbija -
Snežana P. K. uhapšena jer je od sugrađana uzela novac za letovanje preko agencije „Tim turist“, koja je u stečaju

ZAJEČAR - Snežana P. K. (46) iz Zaječara uhapšena je juče jer je svoje sugrađane ojadila za milion dinara tako što im je prodavala lažne aranžmane za letovanje.Prema dosadašnjim saznanjima policije, osumnjičena je od 29. maja do 19. jula ove godine od 16 Zaječaraca uzela novac za letovanje preko turističke agencije „Tim turist d.o.o.“. Aranžmani su prodati turistima za špic sezone, pa je prevara otkrivena tek kada su ljudi već otišli na letovanje. Kako Kurir saznaje iz izvora bliskih istrazi, osumnjičena je najčešće varala svoje prijatelje i poznanike. Mnogi su otputovali na poverenje i bili su neprijatno iznenađeni.Nisu imali ni za kartu- Otišao sam s porodicom u Grčku. Tamo nisu imali pojma o mom aranžmanu. Nije im dostavljeno ni obaveštenje o našem dolasku, a kamoli uplata. Imali smo sreće što nam je organizator putovanja kome je Snežana K. trebalo da preda uplate obezbedio bar jedan dan dok se nismo snašli. Neki koji su na letovanje otišli s malo para nisu imali novca ni da se vrate kući, a kamoli da se negde smeste - rekao je ojađeni Zaječarac.Lažni vaučeriNaime, Snežana K. uzeti novac nije predala organizatorima putovanja.- Išla je i do toga da je nekima izdavala i lažne vaučere. Građani su u prvom trenutku pokušali da spasu što se može spasti traženjem novca od agencije čijom se vlasnicom osumnjičena predstavljala. Međutim, brzo je utvrđeno da je račun pomenute agencije u blokadi od početka 2012. godine i da u kasi nema ni dinara, što znači da od povraćaja novca nema ni pomena ni preko suda jer je osumnjičena u međuvremenu sve potrošila - kaže izvor Kurira.U trenutku otkrivanja prevare rodbina osumnjičene pokušala je da stiša situaciju i spase osumnjičenu zatvora vraćajući novac nekim prevarenim ljudima. Međutim, para nije bilo da se potpuno izmire dugovi, pa su se prevareni ipak obratili policiji. Snežana P. K. zadržana je u policijskom pritvoru zbog izvršenja krivičnog dela prevare.

UpozorenjeOŠTEĆENI, JAVITE SE POLICIJIZaječarska policija je u prvom trenutku utvrdila da je Snežana P. K. koristeći pečat, u međuvremenu likvidirane agencije čiji je vlasnik bila, ojadila 16 porodica. Međutim, postoji osnovana sumnja da ima još osoba iz Zaječara i okoline kojima je prodala lažne vaučere za avgust i septembar, pa policija poziva turiste koji imaju ugovor s „Tim turistom“ da joj se jave i da ne polaze na putovanje kako ne bi doživeli sudbinu prethodnika.

ČINJENICESlični slučajevi- Turistička agencija „Travel ekspert“ otkazala je put za Tursku, a putnicima još uvek nije vratila novac koji su uplatili- Devetoro turista je umesto letovanja u Grčkoj ostalo i bez novca i bez mora jer je vlasnik „Jupiter tursa“ u Novom Sadu zaključao agenciju i pobegao s parama- Pre dve godine turistička agencija „Triniti“ ostavilaje grupu srpskih turista bez povratnog leta iz Hurgade u Egiptu. Nakon toga direktor je zatvorio agenciju, a tek posle nekoliko dana policija mu je ušla u trag- Godine 2010. 92 putnika su preko agencije „Konte“uplatila aranžman za odmor u Tabi u Egiptu, ali agencija nije na vreme platila dug egipatskim partnerima, pa su putnici izvisili i morali su da se vrate čarter-letom za Beograd. Vlasnik agencije „Konte“ Želimir Šimpraga uhapšen je zbog sumnje da je prevario turiste

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track