Pirot: Dom Vojske za stanove

Konačno dogovor

Pirot: Dom Vojske za stanove

Srbija -
Zgrada Doma Vojske u samom je centru grada i u jako lošem stanju

PIROT - Posle nekoliko javnih oglasa koje je raspisala Direkcija za imovinu Srbije za prodaju Doma Vojske u Pirotu na koji se niko nije javio, na pomolu je posle skoro tri godine, konačan dogovor o preuzimanju Doma Vojske a zauzvrat će Vojska Srbije od opštine Pirot dobiti stanove.

Član Opštinskog veća zadužen za vanprivredu Boban Nikolić rekao je da su blizu konačnog dogovora i potpisivanja ugovora sa Ministarstvom odbrane o preuzimanju Doma Vojske u Pirotu. " Očekujem da se sve to završi u aprilu ove godine", kazao je Nikolić.
Prema njegovim rečima, Dom Vojske u Pirotu je uvršten u spisak nepokretnosti za prodaju iz Master plana koji je verifikovan zaključkom Vlade od 3. juna 2010. godine. Potom se krenulo u postupak utvrđivanja cene Kluba Vojske.
"Posle prvih prvih procena koje za nas nisu bile prihvatljive i zahteva da se veštačenjem utvrdi realna cena Doma, došlo se do toga da je Direkcija za imovinu po nalogu Ministarstva odbrane raspisala oglas za prodaju Doma Vojske po ceni od 1,3 miliona evra. Odlukom Opštinskog veća za nas je bila prihvatljiva cena od 91 milion dinara", kazao je Nikolić.
Nikolić dodaje da prvi javni oglas po ceni od 1,3 milina evra nije uspeo, kao ni drugi oglas po istoj ceni. "Usledio je novi javni oglas po ceni manjoj za 20 posto. Opet se niko nije javio. Na poslednji javni oglas početkom februara ove godine takođe nije bilo kupaca", kazao je Nikolić.
Direkcija za imovinu je obavestila Ministarstvo odbrane da nema kupaca za Dom Vojske koje je dostavilo ponudu opštini Pirot za ustupanje Doma po novoj ceni umanjenoj za 40 posto. Nova cena iznosi 843. 954.000 evra.
"Došlo se sada do cene koju smo mi u startu prihvatili. Spremni smo da sa Ministarstvom potpišemo ugovor o preuzimanju Doma Vojske u zamenu za stanove. Za tri godine se dosta izgubilo na vremenu. Dom propada a dvadesetak stanova koje smo spremni da ustupimo su zjape prazni. Stanovi vrede više od 50 miliona dinara. Razlika u ceni bi se pokrila novim stanovima ili plaćanjem u nekoliko rata", rekao je Nikolić.
Zgrada Doma Vojske u Pirotu, nalazi se u samom centru grada i u jako lošem je stanju. Na spratu je Biblioteka a krov prokišnjava.
"Potrebna je rekonstrukcija cele zgrade. Pokušaćemo da u Domu vojske udomimo pojedine ustanove kulture i neke druge institucije i organizacije koje nemaju krov nad glavom. U Domu Vojske je i velika sala sa 600 mesta koja se može iskoristiti za razne kulturne sadržaje", rekao je Nikolić.
Prema nekim nezvaničnim podacima bez sopstvenog krova nad glavom je oko stotinak vojnih lica i penzionera u Pirotu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track