KRUŠEVAC BEZ GREJANJA: Toplana ne radi, hladno 80 odsto stanova!
Foto: Kurir

Radovi počinju večeras

KRUŠEVAC BEZ GREJANJA: Toplana ne radi, hladno 80 odsto stanova!

Srbija -
Kada smo otvorili deo gde su filteri koji štitete te pumpe našli smo pola tog suda punog kamenja, odnosno 15-tak kilograma kamenja, naveo je direktor toplane

KRUŠEVAC - Oko 80 odsto korisnika Gradske toplane u Kruševcu koji se snabdevaju sa centralnog izvora danas nije imalo grejanje jer je zbog havarije sistem zaustavljen. Kako je rečeno agenciji Beta, radovi na sanaciji počinju večeras, a sutra bi grejanje trebalo da funkcioniše.

Direktor Toplane Dragan Azdejković kazao je agenciji Beta da je u jednu od dve pumpe, koje služe da vodu potisnu kroz kotolove i dalje prema gradu, ušlo kamenje te da je pukla spojnica koja vezuje motor i pumpu.

"c" kazao je Azdejković. Šest pumpi čišćeno je početkom nedelje, zbog peska koji je u sistem, prema Azdejkovićevim rečima, najverovatnije dospeo tokom letošnje rekonstrukcije vrelovodne mreže i bujičnih poplava, a zbog toga je grad bio tri dana bez grejanja.

"Moramo da napravimo odmuljna mesta na potezu prema IMK "14. oktobar", odnosno da otvorimo pet ventila, napravimo odvodne cevi kako bismo mogli da kontrolišemo taj pesak", kazao je Azdejković. Prema ranijim informacijama Toplana raspolaže sa 16.000 tona uglja, dok joj je za celu sezonu potrebno još 20.000 tona uglja.

Naredne nedelje se očekuje nabavka 25 tona i tokom novembra još oko 3.000 tona. Mazuta trenutno ima za 25 dana, a nove količine stižu sledeće nedelje. Gradska toplana u Kruševcu ima oko 8.000 korisnika, a greje i skoro sve javne ustanove, škole, vrtiće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track