JEFTINIJE GREJANJE U NIŠU: Primenjena nova metodologija obračuna troškova!

Toplana

JEFTINIJE GREJANJE U NIŠU: Primenjena nova metodologija obračuna troškova!

Srbija -
Umesto 29,23 dinara po kvadratnom metru nova cena fiksnog dela na računu iznosiće 26,48 dinara, dok će varijabilni deo biti smanjen sa 6,13 na 5,95 dinara po kilovatsatu, rekao je Miloš Banđur

NIŠ - Centralno grejanje u Nišu će od 1. novembra biti jeftinije zbog primene nove metodologije obračuna fiksnih i varijabilnih troškova, odluka je Gradskog veća.

Umesto 29,23 dinara po kvadratnom metru nova cena fiksnog dela na računu iznosiće 26,48 dinara, dok će varijabilni deo biti smanjen sa 6,13 na 5,95 dinara po kilovatsatu, rekao je novinarima gradski većnik Miloš Banđur.

Prvobitne cene su bile određene na osnovu predviđene potrošnje, a nove cene se utvrđuju na osnovu prethodne grejne sezone, rekao je on.

Gradska toplana još uvek se suočava sa curenjem na toplovodima, pa dežurne ekipe i danas intervenišu isključujući pojedine krakove toplovoda do otklanjanja kvara.

Porparol Gradske toplane Milena Pavlović rekla je da ekipe u Zelengorskoj ulici rade na izmeštanju dela toplovoda zbog izgrađenog objekta i curenja na tom mestu.

Pavlović je rekla da ekipe intervenišu i na curenju na unutrašnjim instalacijama.

Ona je apelovala na korisnike da ne pokušavaju da sami otklone kvar, kako ne bi napravili poplavu u objektima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track