POJEDOŠE SVE: Divlje svinje pustoše kukuruz u selima oko Studenice!
Foto: Beta AP

Ne mogu da se odbrane

POJEDOŠE SVE: Divlje svinje pustoše kukuruz u selima oko Studenice!

Srbija -
Divlje svinje uglavnom tokom noći upadaju na njive i tek kada se dobro najedu, vraćaju se u šumu. Do sada mi je uništeno oko pet tovara okrunjenog kukuruza, kaže Goran Kuzonović iz sela Brezova

KRALJEVO - Meštani sela studeničkog kraja,kod Kraljeva, u poslednjih mesec dana ne mogu da se odbrane od najezde divljih svinja.

Silazeći sa okolnih planina, svinje uništavaju sve pred sobom, a najviše stradaju njive pod kukuruzom.Goranu Kuzunoviću iz sela Brezova, divlje svinje su napravile ogromnu štetu na njivi s kukuruzom.

“Divlje svinje uglavnom tokom noći upadaju na njive i tek kada se dobro najedu, vraćaju se u šumu. Do sada mi je uništeno oko pet tovara okrunjenog kukuruza.

Ne možemo da se odbranimo od svinja i ukoliko nadležni ne reaguju, postoji opasnost da pojedina domaćinstva ostanu bez zrna kukuruza”, kaže Kuzunović.

I u susednim njivama slična je situacija. Rod kukuruza je pojeden, astabljike povaljane i polomljene. Meštani su sve prijavili Udruženjulovaca u Kraljevu, čiji će lovočuvari izaći na teren da utvrde štetu.

Najezda divljih svinja nija baš uobičajena za kraljevački kraj.Povoljni uslovi tokom prošle godine, pogodovali su razmnožavanju ovedivljači, tako da ih sada ima u velikom broju i to na širempodručju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track