DEFICIT: Kragujevački budžet za 2015. kraći za 850 miliona dinara
Foto: KURIR

Upućen nacrt

DEFICIT: Kragujevački budžet za 2015. kraći za 850 miliona dinara

Srbija -
Budžet Kragujevca je planiran na oko 7,5 milijardi dinara, a ukupni iskazani rashodi za narednu godinu iznose oko 8,3 milijarde dinara

KRAGUJEVAC - Gradsko veće Kragujevca utvrdilo je danas nacrt budžeta za 2015. godinu kojim se planira deficit u iznosu od oko 850 miliona dinara.

Budžet Kragujevca je planiran na oko 7,5 milijardi dinara, a ukupni iskazani rashodi za narednu godinu iznose oko 8,3 milijarde dinara, rečeno je na sednici gradskog veća. Prema rečima člana gradskog veća za finansije i imovinu Igora Mitrovića, oko 200 miliona dinara se odnosi na fiskalni deficit, a oko 650 miliona dinara na isplatu glavnice u 2015. godini.

"Razlog što je iskazan ukupan deficit u iznosu od oko 850 miliona dinara ješto što je tri milijarde dinara prenetih obaveza iz prethodnog perioda, koje smo ukalkulisali u budžet za 2015. godinu. Možemo reći da ovo, transparentnije, prikazivanje budžeta označava početak u smislu efikasnijeg upravljanja finansijama u Kragujevcu i racionalnije trošenje resursa", naveo je Mitrović.Gradsko veće je nacrt budžeta za narednu godinu uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track