DŽUMBUS U KRAGUJEVCU: Vozači s letnjim gumama izazvali zastoj u saobraćaju!
Foto: Bogdan Vranješević

Nikud bez zimske opreme

DŽUMBUS U KRAGUJEVCU: Vozači s letnjim gumama izazvali zastoj u saobraćaju!

Srbija -
Tokom protekle noći utrošeno je 80 tona soli i 110 tona rizle. Najteža je situacija prema Stragarima, Jarušicama, Malim Pčelicama, Šenju, Dulenima, Gornjim Grbicama i Vinjištu

KRAGUJEVAC - Zbog snega koji je protekle noći padao u pojedinim prigradskim naseljima Kragujevca visina snežnog pokrivača dostigla je 10 centimetara, odnosno 20 u pojedinim selima, izjavio je direktor Službe održavanja pri JKP "Čistoća" Dragan Stevović.

Prema njegovim rečima, najteža situacija je prema Stragarima, Jarušicama, Malim Pčelicama, Šenju, Dulenima, Gornjim Grbicama i Vinjištu. "Imamo devet ekipa od kojih su pet za čišćenje gradskih ulica a četiri za seosko područje i od juče od 17 časova, kada je počeo sneg da pada, radnici na raščišćavanju su neprestano na terenu", rekao je Stevović.

On je dodao da je tokom protekle noći utrošeno 80 tona soli i 110 tona rizle, kao i da na zalihama ima još 350 tona industrijske soli i 800 tona rizle. Nove količine, dodao je, sukcesivno će stizati.

Stevanović je apelovao na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, kao i da vlasnici motorna vozila ne parkiraju nepropisno, zbog čega ekipe Službe za održavanja pojedine ulice ne mogu da očiste. Prema njegovim rečima, ta Služba je jutros imala brojne pozive vlasnika motornih vozila, koji su zbog letnjih guma napravili zastoj u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track