(VIDEO) OFICIRSKI BAL U VRANJU: Pogledajte kako srpska vojska pleše
Foto: Vojska Srbije

Oživljavanje tradicije

(VIDEO) OFICIRSKI BAL U VRANJU: Pogledajte kako srpska vojska pleše

Srbija -
Pripadnici Četvrte brigade obnovili su tradiciju organizovanja oficirskih balova pre šest godina, sa željom da podsete sebe, kolege i građane Vranja na svetle tradicije oficira vranjskog Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog i njihove oficirske balove

VRANJE - U prelepoj svečanoj sali vranjskog Doma Vojske sinoć je održan oficirski bal, na kome su muzičari Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, članovi plesne grupe vranjskog garnizona „Tamo daleko“ i pripadnici Četvrte brigade sa svojim devojkama i suprugama podsetili na lepotu i duh stare srpske muzike i srpskih kola.

Foto: Vojska Srbije
Foto: Vojska Srbije

Balu su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-major Milosav Simović, komandant Četvrte brigade brigadni general Zoran Lubura, gradonačelnik Vranja Zoran Antić, predstavnici prijatelja bala Sosijete ženeral banke i drugi viđeniji ljudi iz Pčinjskog okruga.

Foto: Vojska Srbije
Foto: Vojska Srbije

Izražavajući zahvalnost idejnom tvorcu i pokretaču obnove oficirskog bala u Vranju generalu Simoviću, komandant Četvrte brigade je podsetio da ove godine oficirski bal ima i humanitarni karakter, budući da su učesnici i gosti bala prikupili novčana sredstva namenjena obnovi Kraljevog konaka Manastira Svetog Prohora Pčinjskog, oštećenog u požaru prošle godine.

Bal je započeo nastupom folklorne grupe garnizona Vranje, a potom su oficiri i podoficiri sa svojim suprugama i devojkama odigrali Kraljevo i Oficirsko kolo, valcere i kola uz vranjske narodne pesme. Zvuci Kraljičinog kola, Marša kralja Aleksandra, Bojarke, Dorćolke i pesama u izvođenju vranjskog umetnika Branimira Stošića Kaceta nisu ostavili ravnodušnim ni prolaznike ispred zgrade Doma VS u Vranju.

Pripadnici Četvrte brigade obnovili su tradiciju organizovanja oficirskih balova pre šest godina, sa željom da podsete sebe, kolege i građane Vranja na svetle tradicije oficira vranjskog Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog i njihove oficirske balove.

I ove godine bal je organizovan u okviru obeležavanja Dana Brigade i Dana državnosti, dok je renovirana zgrada Doma VS potvrdila epitet najlepše gradske kuće.

(EPK/Vojska Srbije)

http://www.youtube.com/watch?v=CT3iFV-oZnc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track