STIGLA TEŠKA MAŠINERIJA: Neprohodni putevi do 30 ivanjičkih zaselaka
Foto: Rojters

Moravički okrug

STIGLA TEŠKA MAŠINERIJA: Neprohodni putevi do 30 ivanjičkih zaselaka

Srbija -
Potrošači sa područja Čačka, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Lučana imaju uredno snabdevanje električnom energijom

IVANJICA - Na području ivanjičke opštine putevi do Duge Poljane, Odvraćenice i trideset zaseoka su neprohodni, potvrdio je jutros načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić.

Prema njegovim rečima, teškim mašinama je nastavljeno je čišćenje snega do 30 zaselaka. Broćić nije mogao da precizira da li će raščišćavanje biti završeno do četvrtka kada se na ovom području očekuju nove padavine. Na ovoj teritoriji je obavezna upotreba zimske opreme, upozorio je načelnik i savetovao vozačima oprez u vožnji.

Potrošači sa područja Čačka, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Lučana imaju uredno snabdevanje električnom energijom, navodi Bročić i dodaje da se sporadično dešavaju kvarovi koje dežurne ekipe brzo otklanjaju. Takođe, pušten je dalekovod Ovčar banja - Ovčar zbog čega nisu imali napajanje strujom meštani Dučalovića, dela Markovice i predajnik na Ovčaru.

U Ivanjici, kako je rekao, nakon havarije koja se dogodila zbog snega koji je pokidao kablove na elektromreži, snabdevanje potrošača električnom energijom je normalizovano. Broćić je podsetio da je u jednom trenutku bez struje juče bilo oko 1.800 potrošača, ali se taj broj menjao iz sata u sat.

Prema njegovim rečima, reke na području Moravičkog okruga beleže tendenciju opadanja. - U odnosu na 6. mart kada su vodostaji bili najveći, Zapadna Morava je opala za 50, a Bjelica za 30 centimetara, a i sve druge reke beleže tendenciju opadanja - rekao je Broćić. On je precizirao da su svi putevi na području Čačka i Gornjeg Milanovca prohodni, da nema problema sa isporukom toplotne energije i da je uredno vodosnabdevanje na području Moravičkog okruga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track