ZIMA NEĆE DA ODE: Na Kopaoniku pada slab sneg
Foto: Dado đilas

Vreme u Srbiji

ZIMA NEĆE DA ODE: Na Kopaoniku pada slab sneg

Srbija -
Susnežica trenutno veje u Zaječaru, a slaba kiša pada u Negotinu. Sneg je na Kopaoniku visok 112 centimetara, Zlatiboru 42, Crnom Vrhu 26, a u Sjenici 13 centimetara

BEOGRAD - U Srbiji je jutros najtoplije u Valjevu, gde je u sedam časova izmereno pet stepeni, a najhladnije u Sjenici i na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila minus pet stepeni, dok na Kopaoniku trenutno pada i slab sneg.

Susnežica trenutno veje u Zaječaru, a slaba kiša pada u Negotinu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Sneg je na Kopaoniku visok 112 centimetara, Zlatiboru 42, Crnom Vrhu 26, a u Sjenici 13 centimetara.U Kragujevcu, Velikom Gradištu, Kraljevu i Kruševcu izmerena su četiri, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Ćupriji i Nišu tri, a u Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Požegi, Leskovcu, Zaječaru i Vranju dva stepena.

Na Paliću, u Zrenjaninu, Kikindi i Dimitrovgradu izmeren je jedan, Kuršumliji nula, Somboru, Novom Sadu i na Zlatiboru minus jedan, a na Crnom Vrhu minus tri stepena.

Oprez zbog snega u planinskim predelima

Auto-moto Savez Srbije (AMS S) saopštio je jutros da u planinskim predelima, na putevima drugog reda i dalje ima snega, zbog čega su vozače upozorili da koriste zimsku opremu.Najučestaliji odroni su na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.Po podacima Uprave granične policije, putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju do 30 minuta.

Na deonici auto-puta E-75 kroz Beograd u toku su radovi u levoj i desnoj saobraćajnoj traci u smeru ka Nišu, tako da je za vozila slobodna samo jedna, srednja traka.U toku su i radovi na deonici autoputa E-75 između Ralje i Malog Požarevca, u smeru od Beograda ka Nišu.Na auto-putu E-75 Beograd-Niš kod Aleksinačkog Bujmira je iz predostrožnosti zatvorena zaustavna traka u smeru Niš-Beograd, zbog moguće pojave klizišta.

Na autoputu E-75 saobraćaj je preusmeren na paralelne puteve kod Grdelice, zatim na deonici Vladičin Han - Vranje, između Poloma i Prevalca, i kod mesta Gramađe.Na putu Novi Sad - Sombor vozila zbog radova prolaze naizmenično na deonici Rumenka - Bački Petrovac.Na putu Kosjerić-Požega vozila prolaze naizmenično u mestu Pesak, zbog klizišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track