ZATVORILI IM JEDINU PUMPU: Suvoborska sela ostala bez goriva
Foto: Reuters

Narod se hvata za glavu

ZATVORILI IM JEDINU PUMPU: Suvoborska sela ostala bez goriva

Srbija -
To je planinsko područje i da bi meštani kupili gorivo moraju da izgube pola dana i potroše, samo za put, najmanje deset litara, što je ogroman izdatak za budžet seljaka

GORNJI MILANOVAC - Deset sela na Suvoboru danas su ostala bez jedine benzinske pumpe u Pranjanima zbog čega će za gorivo odlaziti u Gornji Milanovac i Čačak, putujući i preko 50 kilometara u jednom pravcu.

Odbornik iz ovog kraja Boško Milovanović danas je na redovnoj sednici Skupštine opštine zatražio da se po hitnom postupku razmatra problem snabdevanja gorivom oko pet hiljada meštana iz opština Gornji Milanovac, Požega i Čačak pred početak prolećne setve.

"Bez ikakvog obrazloženja, pumpa je zatvorena i vrši se njena demontaža, a narod se hvata za glavu šta će bez goriva, a sve to se događa u vreme priprema za prolećnu setvu, zbog čega mora opština da reaguje", rekao je Milovanović.

On je izjavio da je to planinsko područje i da bi meštani kupili gorivo moraju da izgube pola dana i potroše, samo za put, najmanje deset litara, što je ogroman izdatak za budžet seljaka. Predsednik opštine Milisav Mirković je rekao da je benzinska pumpa neophodna u ovom kraju i da će stručne službe u toku dana stupiti u kontakt s predstavnicima "Lukoila" čije je vlasništvo.

U "Lukoilu" je rečeno da su u pitanju tehnički problemi.Šef dispečerske grupe odeljenja operativnog upravljanja i maloprodaje naftnih derivata Dragoljub Stanković je izjavio da će potpuna informacija stići za nekoliko minuta od nadležnih službi. Agencija nikakvu informaciju nije dobila ni posle nekoliko časova i naknadnog pozivanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja