Vulin u Somboru: Svako naše dete ima pravo na budućnost
Foto: Tanjug Pt

Uskršnji pokloni za nezbrinutu decu

Vulin u Somboru: Svako naše dete ima pravo na budućnost

Srbija -
Ministar je posetio Dom za decu i omladinu "Miroslav Mika Antić"

SOMBOR - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je danas uskršnje poklone štićenicima Doma za decu i omladinu "Miroslav Mika Antić" u Somboru, koje im je, povodom tog praznika, obezbedilo Udruženje osiguravača Srbije (UOS).

Zahvalivši zaposlenima u toj socijalnoj ustanovi što s velikom pažnjom brinu o deci, "čiji je život težak bez njihove krivice", Vulin je istakao da je somborski dom za decu bez roditejskog staranja veoma dobro uklopljen u svoju lokalnu zajednicu, jer ima zdušnu podršku lokalne samouprave.

Ministar je zahvalio Udruženju osiguravača Srbije, na nesebičnoj pomoći koju su pružili za štićenike te i još nekoliko sličnih socijalnih ustanova u Srbiji, naglasivši da je ta njihova akcija najbolja preporuka ostalim industrijskim i drugim kompanijama "da budu nesebični i pomognu onima kojima je pomoć potrebna".

Napominjući da je novac za kupovinu poklona deci obezbedila kompanija UOS iz svog profita, Vulin je dodao da je svaki od 32 štićenika tog doma dobio trenerke i patike odgovarajuće veličine i broja."Ovim smo hteli da pokažemo da ćemo svakom našem detetu brinuti i da svako naše dete ima pravo na pažnju i na budućnosti", rekao je ministar Vulin.

Generalni sekretar UOS Vladan Manić izjavio je novinarima da je to četvrta zajednička akcija resornog ministarstva i te kompanije napomenuvši da su slični pokloni dodeljeni i deci u domovima u Beloj Crkvi, Kruševcu i Užicu.

Manić je kazao da će ta akcija biti nastavljena do kraja godine kao i da kreće nova, u okviru koje će UOS dodeliti 40 stipendija, koje je ta kompanija, posredstvom Ministarstva, poklonila deci kojoj su stipendije najpotrebnije.Direktorka somborskog Doma za decu i omladinu Nada Starčević zahvalola je kompaniji UOS i Ministarstvu na poklonu i podršci i dodala da ta državna socijalna ustanova rado prima poklone i od donatora, kako bi život te dece bez roditeljskog staranja bio lepši i prijatniji.

Ona je precizirala da Dom "Miroslav Mika Antić" ima kapacitet od 36 dece a da ih je trenutno njih 32. Uručivanju uskršnjih poklona deci u somborskom domu prisustvovali su gradonačelnik Sombora Saša Todorović i načelnik Zapadnobačkog okruga Rajko Nestorović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track