I na Uskrs štrajkuju glađu
Foto: TANJUG

Traže zarađeno

I na Uskrs štrajkuju glađu

Srbija -
Bivši radnici "Ratka Mitrovića" treću noć uzastopno proveli su u upravnoj zgradi tog građevinskog preduzeća, gde od srede štrajkuju glađu zahtevajući isplatu zaostalih zarada

KRAGUJEVAC - Bivši radnici "Ratka Mitrovića" treću noć uzastopno proveli su u upravnoj zgradi tog građevinskog preduzeća, gde od srede štrajkuju glađu zahtevajući isplatu zaostalih zarada.

Oni traže da im vlasnik firme Dragoljub Pantić isplati zarade za protekle dve i prva tri meseca ove godine, kao i da im za taj period uplati doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje.

Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora Predraga Radovića, tokom noći i jučerašnjeg dana dolazili su lekari Hitne pomoći zbog radnika koji su dijabetičari, jer su imali problema sa krvnim pritiskom.

"Sem lekara Hitne pomoći, predstavnika Samostalnog sindikata Kragujevca i Srbije i medija niko se ne obazire na naš štrajk glađu i na zahteve da nam se plati ono što smo zaradili", rekao je Radović i naglasio da, dok zahtevi radnika ne budu ispunjeni, štrajk glađu neće biti prekinut.

Radović je ponovio da građevinari traže plate za protekle dve godine i navodi da su u tom periodu radili na izgradnji dve benzinske pumpe, kao podizvođači na određenim poslovima u Fabrici automobila, zatim tržnog centra "Plaza", hale u Batočini...

Dragoljub Pantić je ranije izjavio da nema para da isplati zarade radnicima i da štrajk glađu smatra nezakonitim.

U "Ratku Mitroviću" stečaj je uveden prošlog meseca, posle čega je svih 110 radnika dobilo rešenja o otkazu. U štrajku je više od 80 radnika, od kojih 43 odbija da uzima hranu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track