SVADBA, SVADBA: Nišlije, pojeftinilo venčanje!
Foto: Reuters 2015

Lepa vest za mladence

SVADBA, SVADBA: Nišlije, pojeftinilo venčanje!

Srbija -
I dok je lokalna taksa za sklapanje braka van službenih prostorija smanjena, administrativna taksa za žalbu na rešenja gradskih organa iznosiće 200 dinara, umesto 130 koliko je bila dosad

NIŠ - Odlukom Gradskog veća Niša oni koji budu želeli da kažu sudbonosno “da” u prirodi, restoranu ili nekom drugom prostoru, a da to nisu službene sale za venčanje, umesto dosadašnjih 15.000 dinara plaćaće 8.000.

I dok je lokalna taksa za sklapanje braka van službenih prostorija smanjena, administrativna taksa za žalbu na rešenja gradskih organa iznosiće 200 dinara, umesto 130 koliko je bila dosada.

Uvećana je i lokalna administrativna taksa za izlazak stručne komisije na teren od 360 dinara na 1.200 dinara.Ove takse nisu menjane od 2009. godine, a uklađene su sa Zakonom o republičkim adminitrativnim taksama, odnosno nisu veće od republičkih taksi - objašnjava Nina Ilić iz Uprave za finansije.

Prvi put u Nišu se uvodi taksa za reklame ispisane na trotoarima. Kako je istaknuto na Gradskom veću, ima zaintersovanih firmi koje žele promo-obeleživače na trotoarima, a taksa za to će iznositi 20 dinara po metru kvadratnom dnevno.

Inače, od lokalnih administrativnih taksi u 2014. godini u gradskih budžet Niša se slilo bezmalo 10 miliona dinara.

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track