VUČEVIĆ: Počela izgradnja završnog dela kanalizacije na Sajlovu
Foto: Aleksandar Jovanović

Izgrađeno više od 15 km kanalizacione mreže

VUČEVIĆ: Počela izgradnja završnog dela kanalizacije na Sajlovu

Srbija -
Verujem da stanovnici Sajlova na delu vide kako gradska admnistracija ravnomerno vodi računa o svim delovim grada, kaže gradonačelnik Novog Sada

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno je sa vršiocem dužnosti direktora JP "Zavod za izgradnju grada" Dejanom Mandićem, prisustvovao je danas početku radova na izgradnji završnog dela kanalizacione mreže u naselju Sajlovo, kojom će biti obuhvaćeno šest ulica u tom naselju.

Vučević je rekao da je u prethodne dve godine na Salovu izgrađeno više od 15 kilometara kanalizacione mreže, dve crpne stanice i kolektor, te da danas počinje izgradnja još tri kilometra kanalizacione mreže čime će celo Sajlovo biti priključeno na gradski kanalizaciju.

"Verujem da stanovnici Sajlova na delu vide kako gradska admnistracija ravnomerno vodi računa o svim delovim grada. Razgovarali smo sa meštanima i sa predstavnicima buduće Mesne zajednice, za čije formiranje je Skupština Grada dala saglasnost, s obzirom na to da Sajlovo po broju stanovnika i prema kapacitetima kojima raspolaže, zaslužuje da ima taj status i dogovorili smo se da naprave prioritetnu listu za dalje investicije u tom naselju", rekao je Vučević.

On je potsetio da su u Sajlovu u prezhodne tri gode izvedeni brojni radovi na asfaltiranju ulica, javnoj rasveti, izgradnji dečijih igrališta, kanalizacionoj mreži i drugo i naglasio da će radovi biti nastavljeni.

Vršilac dužnosti direktora "Zavoda za izgradnju grada" Dejan Mandić rekao je da ugovorena vrednost radova iznosi 32.678.611,30 dinara i da je rok za završetak radova 110 kalendarskih dana.

"Novoizgrađena kanalizaciona mreža omogućiće priključenje svih postojećih i planiranih objekata čime će problem odvođenja otpadnih voda u potpunosti biti rešen u celom naselju", rekao je Mandić.

On je pojasnio da dće u ovoj fazi biti izgrađeno oko 2,8 km kanalizacione mreže koja obuhvata ulice Miloša Krne, Nikole Begovića, Sajlovo 26, Sajlovo 28, Sajlovo 30, Sajlovo 31 i manji deo Ulice Gornje Sajlovo, i dodao da će se graditi i još jedna relejna crpna stanica koja će, kako je rekao, biti locirana u Ulici Gornje Sajlovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja