Skuplji taksi u Kragujevcu

Opozicija se protivi

Skuplji taksi u Kragujevcu

Srbija -
KRAGUJEVAC - Odlukom gradskog veća u Kragujevcu povećana je cena taksi prevoza u tom gradu, tako da će start biti skuplji deset dinara, a za pet dinara povećana je cena pređenog kilometra.

Prema toj odluci, start taksi vožnje radnim danima do 22 sata uveče, koštaće 60 dinara, umesto dosadašnjih 50 dinara, a pređeni kilometar iznosiće 50 dinara, umesto dosadašnjih 45 dinara.

Takođe, povećana je cena i starta vožnji nedeljom i državnim praznikom i iznosiće 70 dinara, a pređeni kilometar 60 dinara.

Povećanju cene taksi prevoza protive se opozicione stranke Zajedno za Šumadiju (ZZŠ) i Demokratska stranka (DS) koje su danas zatražile povlačenje odluke jer, kako su naveli, predstavlja još jedan udar na životni standard građana.

"Gradska vlast ništa ne čini da ublaži težak materijalni položaj Kragujevčana kao posledice loše ekonomske politike Vlade Srbije", navedeno je u saopštenju gradskog veća u senci ZZŠ i DS. Taksisti različito tumače odluku o povećanju cena, pa se tako jedni protive, a drugi je podržavaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track