KAZNA ZA JAGODINCA: 6 meseci zatvora jer je tukao konja u centru grada
Foto: Životinje.rs

Pravda za životinje

KAZNA ZA JAGODINCA: 6 meseci zatvora jer je tukao konja u centru grada

Srbija -
JAGODINA - S.M iz sela Dobra Voda kod Jagodine osuđen je u Osnovnom sudu u Jagodini na šest meseci zatvora, uslovno na tri godine, zato što je na ulici u Jagodini, pred brojnim prolaznicima, pretukao svog konja.

Presudu je izrekla sudija Jasmina Tašković.

"S. M je oglašen krivim za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja", rekla je Tašković. Istragom je utvrđeno da je S. M i ranije, maltretirao, zlostavljao i ubijao životinje, dodala je ona.

Ovaj slučaj se desio 17. decembra prošle godine u glavnoj ulici u Jagodini. S.M. je tada prebio svog konja u centru Jagodine, jer je životinja vukući kola iznemogla od tereta, posrnula, pala i nije mogla da ustane.

On je pokušao da podigne konja tukući ga i šutirajući, što je izazvalo kolaps saobraćaja u gradu. Na intervenciju policije konj je tada zbrinut u Veterinarskoj stanici i posle nekoliko dana vraćem vlasniku iz Končareva.

Slučaj je imao veliki odjek ne samo u domaćoj javnosti. Predsednica Udruženja za zaštitu životinja ARGOS Inda Marjanović je izjavila da vlasnik tvrdi da je konj kod njega i na sigurnom.

"Međutim, ja imam drugu informaciju, da je konj prodat ali ne znamo kome", rekla je Marjanović novinarima. Ona je dodala da ARGOS pokušava da sazna gde je konj i kakva mu je sudbina, jer za njega (konja), kako je rekla, "ima kupac koji bi mu omogućio lepši život".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track