JEDINI U VOJVODINI: Otvoren Park nauke u Kikindi
Foto: S. Urošev

Zanimljivija nastava

JEDINI U VOJVODINI: Otvoren Park nauke u Kikindi

Srbija -
KIKINDA - U kikindskom Centru za stručno usavršavanje otvoren je Park nauke, zasad jedini takav u Vojvodini.

Podšku su pružili lokalna samouprava, ali i kikindska Tehnička škola, u kojoj su izrađeni dosad postavljeni eksponati.

Zahvaljujući Parku nauke, gradivo iz oblasti geografije, fizike, matematike i meteorologije biće ubuduće učenicima osnovnih i srednjih škola prezentovano na daleko zanimljiviji i kreativniji način.

Foto: S. Urošev
Foto: S. Urošev

"Za sada imamo pet eksponata: meteo stanicu, žiroskop i Njutnovo klatno, solarni panel za proizvodnju električne energije i generator. Nastojaćemo da obezbedimo sredstva za izradu i preostalih nastavnih objekata. Zahvaljujući ovim eksponatima u "učionicama na otvorenom“, đaci će stečena znanja u školi moći praktično da primenjuju",­ kazao je Dejan Karanović, direktor Centra za Stručno usavršavanje.

Dejan Karanović, Foto: S. Urošev
Dejan Karanović, Foto: S. Urošev

On je ocenio da će Park nauke obogatiti turstičku ponudu Kikinde, jer će ga tokom ekskurzija, posećivati đaci iz drugih krajeva Srbije.­

"Dobro je da postoji ovakva ustanova koja prepoznaje značaj ambijentalnog učenja. Kikinđani su na ovom mestu postavili vizuelna nastavna trodimenzionalna sredstva koja će biti dostupna svim učenicima",­ rekla je Željana Radojičić ­Lučić, pomoćnica ministra prosvete za osnovno i predškolsko obrazovanje.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track