Stevanović: Zajedno za Šumadiju neće glasati za otpuštanje radnika
Foto: Nemanja Pancic

Mogući otkazi u Kragujevcu

Stevanović: Zajedno za Šumadiju neće glasati za otpuštanje radnika

Srbija -
KRAGUJEVAC - Opoziciona odbornička grupa u kragujevačkom parlamentu Zajedno za Šumadiju neće glasati za odluku o maksimalnom broju radnika u javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi, najavio je predsednik te stranke Veroljub Stevanović.

"Očekujemo da još neki odbornici neće glasati za odluku o višku zaposlenih i otpuštanju. Verovatno da postoji višak, ali u kojoj meri ja to ne mogu da kažem, jer ja nisam kao sadašnji samozvani gradonačelnik", rekao je Stevanović podsetivši da se govorilo, na primer, da Vodovod ima 500 radnika viška.

Stevanović je za kragujevački TV kanal 9 rekao da očekuje da ova odluka neće biti izglasana i tvrdi da je otpuštanje zaposlenih neozbiljan pristup ozbiljnom problemu.

Onda se, kazao je, pojavila informacija da je samo 18 zaposlenih višak.

"Ovo je nemušta priča ljudi koji u životu ništa nisu radili. Ovde je potreban ozbiljan pristup problemu , koji procenjuju komisije za višak zaposlenih unutar firme. U "Tržnicama" je od 160 radnika- 70 višak“, kazao je Stevanović, saopšteno je iz te stranke.

Cilj ove odluke je da se pojedine službe u preduzećima privatizuju, poput obezbeđenja, higijene, ugostiteljstva, rekao je, takođe, Stevanović koji smatra da se višak mora rešavati drugačije. Stav stranke Zajedno za Šumadiju je je da nema viška radnika, već manjka posla, kaže Stevanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track